НОВИНИ

Румен Гечев: Има шансове за победа на БСП и те са реални

bnt avatar logo
от БНТ
10:35, 03.10.2020
Чете се за: 00:54 мин.
Политика

Има шансове за победа на БСП и те са реални. Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" проф. Румен Гечев в "Денят започва с Георги Любенов".

На въпрос какъв е проблемът на опозицията срещу Корнелия Нинова и дали тя иска да превърне БСП в недиалогична партия, проф. Румен Гечев отговори: "Причините бяха лична мотивация. Във всичките изяви на бившите ни другари няма нито едно предаване, в което те да се опитваха да убедят българската общественост и членовете на партията, че предлагат някакви нови идеи. Че те не са съгласни с основните цели на партията. Те изразяваха лични интереси. Това, че са били и са извадени от Изпълнителното бюро, това, че не се чувстват комфортно в Националния съвет и очевидно се чувстват заплашени, че няма да попаднат в новите листи на депутатите, те се оттеглиха. Искам да ви кажа още нещо - много от тези хора години наред са разчитали за попадането в парламента като водачи на листи. Ако са толкова сигурни в себе си, защо не отидоха на общ избори на депутати, както аз съм ходил. Те искат да си запазят положението на феодали и цял живот да карат като водачи на листи".

Според него затова членовете на партията са ги наказали. "За тях е затваряне на страница, за нас е сваляне на тежести по пътя към финала. Плувахме втори коридор с тежести, сега влезнахме в първи коридор свободно плуване без тежести", допълни още проф. Гечев.

Попитан дали БСП ще са следващите управляващи, проф. Гечев изтъкна, че за победа трябва да се работи много. "Има шансове за победа и те са реални", допълни депутатът.

Вижте повече във видеото.

Гледайте още от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мадрид е първата европейска столица, която върна карантината
Мадрид е първата европейска столица, която върна карантината
Задържаха четирима души при спецакция за наркотици в Област Пазарджик
Задържаха четирима души при спецакция за наркотици в Област Пазарджик