НОВИНИ

Румен Радев коментира думите на премиера за скандала със сина му

bnt avatar logo
от БНТ
12:44, 14.02.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Президентът Румен Радев, който е на посещение в Плевен, направи коментар за думите на премиера Борисов за скандала със сина му.

"Аз мисля, че това е театър за наивници. Знам много добре откъде идват атаките към мен и към моето семейство. Но да, категорично не приемам да се намесват семействата и да бъдат преследвани в тази битка, която се води. Но знаете, че протестите на българите са закономерен резултат от политиката и действията на министър-председателя. Българите от месеци протестират под прозорците на Министерския съвет, но там няма никого", заяви Румен Радев.

В Плевен държавният глава Радев удостои Института по лозарство и винарство с почетен плакет „Св. Св. Кирил и Методий“ на президента. Отличието беше връчено за ключовата роля на института в подготовката на поколения учени в областта на лозарството и винарството, за цялостния му принос за съхранението на традиционните и създаването на нови сортове и хибриди лозови насаждения.

Президентът посети института, в който се съхраняват ценни реколти от историята на българското винарство и се излагат най-успешните експонати, разработени от учените.

Държавният глава и учените обсъдиха актуалните предизвикателства пред българското винопроизводство. Експертите запознаха президента с предимствата на българските десертни сортове грозде и характерните за региона реколти. Румен Радев посочи, че е необходима ефективна държавна политика, стимули и механизми за възраждане и утвърждаване на традиционните български производства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как празнуват Трифон Зарезан в масивите на голяма изба край село Огняново
Как празнуват Трифон Зарезан в масивите на голяма изба край село Огняново
Сити разпиля Тотнъм за 16-та поредна победа
Сити разпиля Тотнъм за 16-та поредна победа