НОВИНИ

Жива верига в подкрепа на Юлия Навална

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
11:51, 14.02.2021
Чете се за: 01:25 мин.
По света
Слушай новината

За днес в Русия са планирани акции в подкрепа на опозиционера Алексей Навални. Минути след 12.00 ч. българско време в центъра на Москва се образува жива верига от жени, в подкрепа на съпругата на Навални - Юлия, която се намира в Германия.

За по-късно днес е планирано излизане в междублоковите пространства с включени фенери на телефоните. Акцията е под надслов "Любовта ще победи страха".

Властите обаче предупредиха, че това би могло да се тълкува като неразрешена форма на събиране и има риск от санкции. Късно снощи полицията нахлу и претърси офиси на сподвижници на Навални в Челябинск.

А в свой коментар от седмицата президентът Владимир Путин заяви, че от ситуацията около Навални, когото не нарича с име, се възползват външни сили.

"По отношение на протестите, и не само в подкрепа на онзи фигурант... И знаете ли, че и него го използват точно сега. Точно сега, когато във всички държави по света, както и у нас, появява се умора у хората, събира се раздразнение, възниква недоволство, заради условията, в които живеят, от нивото на доходите", заяви Владимир Путин на 10 февруари 2021 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жълт код в цялата страна, силен вятър и снежовалеж почти навсякъде
Жълт код в цялата страна, силен вятър и снежовалеж почти навсякъде
Нов трус в Япония с магнитуд 5,2, няма аварийни ситуации
Нов трус в Япония с магнитуд 5,2, няма аварийни ситуации