Жива верига в подкрепа на Юлия Навална

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
11:51, 14.02.2021
Чете се за: 01:25 мин.
По света
Слушай новината

За днес в Русия са планирани акции в подкрепа на опозиционера Алексей Навални. Минути след 12.00 ч. българско време в центъра на Москва се образува жива верига от жени, в подкрепа на съпругата на Навални - Юлия, която се намира в Германия.

За по-късно днес е планирано излизане в междублоковите пространства с включени фенери на телефоните. Акцията е под надслов "Любовта ще победи страха".

Властите обаче предупредиха, че това би могло да се тълкува като неразрешена форма на събиране и има риск от санкции. Късно снощи полицията нахлу и претърси офиси на сподвижници на Навални в Челябинск.

А в свой коментар от седмицата президентът Владимир Путин заяви, че от ситуацията около Навални, когото не нарича с име, се възползват външни сили.

"По отношение на протестите, и не само в подкрепа на онзи фигурант... И знаете ли, че и него го използват точно сега. Точно сега, когато във всички държави по света, както и у нас, появява се умора у хората, събира се раздразнение, възниква недоволство, заради условията, в които живеят, от нивото на доходите", заяви Владимир Путин на 10 февруари 2021 г.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Жълт код в цялата страна, силен вятър и снежовалеж почти навсякъде
Жълт код в цялата страна, силен вятър и снежовалеж почти навсякъде
Нов трус в Япония с магнитуд 5,2, няма аварийни ситуации
Нов трус в Япония с магнитуд 5,2, няма аварийни ситуации