НОВИНИ

Румен Радев с оценка за служебното правителство: Прозрачно и отговорно, с грижа за хората

bnt avatar logo
от БНТ
17:16, 13.12.2021
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Президентът Румен Радев се срещна с министрите от служебния кабинет преди Стефан Янев и екипът му да предадат властта на новоизбраното правителство на Кирил Петков.

Държавният глава благодари на министрите за куража и усърдието им. По думите му служебното правителство се е справило с всички кризи. Стефан Янев заяви, че оценката за свършената работа я дават хората. Той благодари на президента Радев и заключи, че оставя една променена към по-добро България.

"Вашият кабинет, г-н Янев показа, че може да има нов вид управление - прозрачно и отговорно, с грижа за хората. Показа, че може да се въведе машинното гласуване и може да се пречупи купения вот", каза президентът Радев.

"Този кабинет прекрати рекета на бизнеса и засили събираемостта на данъците. Вие разкрихте невиждани до момента злоупотреби с бюджета, включително източването на АМ "Хемус". След 13 години безхаберие актуализирахте пенсиите и подкрепихте бедните и уязвимите. Успяхте да пречупите най-тежката четвърта вълна на пандемията и с общи усилия не допуснахте да се затвори страната, което щеше да има тежки икономически и социални последици. Осигурихте условия всеки желаещ да се ваксинира", заяви още президентът Румен Радев.

Той изрази своята благодарност и за отстояването на националните интереси във външната политика, както и вземането на адекватни мерки по отношение на мигрантската криза.

По повод нападките за служебните министри, чути от парламентарната трибуна днес, Радев каза, че са отличен атестат за работата на служебния кабинет, защото "най-добрата оценка за вашите действия е одобрението на хората", допълни държавният глава.

"Днес вашата мисия е изпълнена, но каузата България е непреходна и вашите компетентност, опит и авторитет ще бъдат необходими за в бъдеще", заяви пред служебните министри Румен Радев.

Стефан Янев от своя страна заяви: "След два служебни кабинета сега България е различна и надявам се, малко по-добра. Дали ще продължим в същата посока зависи вече от продължаване на същото темпо на реформи. Нужна е промяна. Това е и мотивът ми да остана в сегашния кабинет".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хамилтън ще получи рицарско звание дни след драмата в Абу Даби
Хамилтън ще получи рицарско звание дни след драмата в Абу Даби
Шок в Разград! Лудогорец падна с 3:5 от предпоследния в класирането
Шок в Разград! Лудогорец падна с 3:5 от предпоследния в класирането