НОВИНИ

С около 20% по-ниска е цената на дървата за огрев

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Владислава Миланова
07:49, 22.08.2024
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Понижение с около 20% на цената на дървата за огрев отчитат от държавните горски стопанства. Такова беше обещано още в началото на тази година от Министерството на земеделието. В района на Разлог вече са доставени около 80 процента от заявените от населението количество дървен материал. Заради това не се очаква да има забавяне или липса на дърва за огрев през зимата.

Тук в района на Разлог сутрешните температури вече са ниски, има и мъгла. Затова и отоплителният сезон започва доста по-рано и хората най-вероятно вече са започнали да се подготвят за зимата.

"Подготовката за отоплителния сезон започна още от януари месец за задоволяване на дърва за огрев на месното население по списъци, изготвени от община Разлог и кметствата на населените места от общината. Мога да кажа, че към момента над 80-90% от потребностите на населението са задоволени, като преди всичко хората предпочитат да закупуват дървата за огрев директно от ДГС-Разлог", каза Иван Гергов, директор на Държавно горско стопанство - Разлог.

За този отоплителен сезон кубик широколистни дърва, закупени от Държавното горско стопанство в Разлог, струва 80 лева с доставка. Иглолистните пък са на цена от 67 лева за кубик.

Вижте повече в прякото включване на Владислава Миланова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пет тела бяха открити след трагедията с потъналата яхта край Сицилия
Пет тела бяха открити след трагедията с потъналата яхта край Сицилия