НОВИНИ

Слънчево по Черноморието, с валежи в останалата част от страната

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
06:55, 22.08.2024
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Ще преобладава слънчево време с купеста облачност в следобедните часове, по-значителна над планинските райони на Западна и Централна България, където ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици.

На отделни места в Дунавската равнина и Горнотракийската низина също ще превали и прегърми. В Западна и Централна България ще духа слаб, умерен вятър от северозапад, в Източна от север-североизток. Максималните температури в повечето места ще са между 29° и 34°, за София около 29°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури в повечето места ще са между 28° и 31°. Температурата на морската вода е около 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще има купеста облачност, по-значителна в следобедните часове, когато ще се развие и купесто-дъждовна и главно в западните и централни дялове на Стара планина и Рило-Родопската област ще превали и прегърми. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра около 16°.

През следващите дни ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове. На повече места и по-мощна ще бъде в планините и планинските райони, където ще има краткотрайни валежи, придружени и от гръмотевици. В равнинната част от страната вероятността за валежи е по-малка, но все пак не са изключени изолирани превалявания.

В петък в западната половина от страната вятърът ще отслабне и ще стихне, а през следващите дни ще е предимно слаб от изток, в източната половина ще бъде от изток-североизток, слаб в следобедните часове до умерен. Максималните температури през повечето дни и в повечето места ще са между 30° и 35°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Главчев засега остава с най-големи шансове да остане служебен премиер
Димитър Главчев засега остава с най-големи шансове да остане служебен премиер
Русия е предотвратила опит за проникване в Брянска област
Русия е предотвратила опит за проникване в Брянска област