COVID-19 промени живота на много хора по света и у нас. Някои претърпяха болезнени загуби, други си дадоха сметка колко важно е това, което притежават.
Трети успяха да намерят шанс в епидемията и да поставят ново и успешно начало.
Ива Ангеличева живее във Великобритания и е организатор на културни събития по професия и кулинар по душа. COVID кризата поставя на пауза професионалните ѝ ангажименти и я хвърля в почти непознати води.
"Животът ми поднесе едно предизвикателство, за което имаше два варианта за действие. Първият вариант всъщност беше бездействие - да си чакам да се върнат нещата по старому, вторият беше да се адаптирам към ситуацията", споделя Ива.
Намира отговора в затворената заради пандемията врата на любимата ѝ пекарна.
"След неуспешни опити и много четене, разучаване на материята започнах да правя за вкъщи хляб с квас", казва Ива Ангеличева.
Така започва кулинарното приключение на Ива, в което вече главен герой и запазена марка е изкушение от белгийски шоколад, наречено кейксикъл.
"Обичам да го наричам торта на клечка. Изработва се от белгийски бял шоколад и вътрешността му е смесица от торта с маслен крем",споделя тя.
Ива признава, че при нормални условия не би ѝ хрумнало да хване професионално съдовете с шоколад и да твори в кухнята. Сега обаче новият ѝ бизнес присъства трайно в плановете ѝ.
Гледайте "Събитията на 2020 година" на bnt.bg