НОВИНИ

Съдът остави в ареста мъжа, който се вряза с колата си в портала на затвора в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
18:49, 05.05.2023
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Районният съд в Бургас остави в ареста 31-годишния Николай Стоянов от Ямбол, който в сряда разби с автомобила си портала на затвора в Бургас при гонка с полицията. По време на преследването той удари три автомобила, нанасяйки материални щети, а непосредствено преди ареста изхвърля наркотици през прозореца на автомобила си.

Според адвоката му, мъжът има психически проблеми.

"Той не може да обясни защо се е стигнало до това. Не дава логични обяснения, според мен, психически не е добре. Той се държи неадекватно, включително и с мен. Аз не съм психиатър, но такава преценка мога да направя", заяви адвокат Радослав Николов.

Самият Николай Стоянов каза в съдебната зала, че в деня на гонката бил освободен от Центъра за психично здраве в Ямбол и не се чувствал добре. Не осъзнавал какво върши, каза още той пред магистратите. За това и поиска мярка "домашен арест", за да се лекува.

Как криминално проявени влязоха по погрешка в двора на следствения арест в Бургас?

Прокуратурата определи деянието като изключително дръзко, застрашаващо живота както на полицейските служители, които го преследвали, така и на служителите на затвора в Бургас.

"Това е обосновано от факта на преследването и неподчинението на орган на власт. Именно това е и престъплението, за което е повдигнато обвинение. Разнородни са криминалните му прояви, в най-общи линии за държане на наркотични вещества, както и по същото обвинение, за което е привлечен като обвиняем. Предмет на изясняване по досъдебното производство са другите деяния, които станаха публично достояние", заяви наблюдаващият прокурор Росица Панайотова.

По време на съдебното заседание стана ясно, че срещу 31-годишния Николай Стоянов има образувани 29 наказателни постановления. Вторият мъж, който е бил в джипа-беглец е освободен, тъй като няма доказателства да е извършител на престъпления.

Автор: Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Пенев и Иван Турицов посочиха най-ярките си спомени в ЦСКА
Димитър Пенев и Иван Турицов посочиха най-ярките си спомени в ЦСКА
Борислав Кьосев: Най-яркото в съзнанието ми е, че съм цесекар
Борислав Кьосев: Най-яркото в съзнанието ми е, че съм цесекар