НОВИНИ

Съдът остави в ареста обвиняемия за убийството на Женския пазар

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:35, 02.03.2023 (обновена)
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Софийският апелативен съд остави за постоянно 62-годишния Константин Дамов, който е обвинен в умишленото убийство на своя съсед Иво Андреев на 11 ноември 2022 г.

Защитата му поиска по-лека мярка "домашен арест с проследяваща гривна", посочвайки като мотив влошеното му здравословно състояние - сърдечни проблеми, нарушено кръвно налягане, и проблеми с дишането.

Съдът обаче се съгласи с тезата на прокурора по делото, че доказателствата към момента сочат, че е извършено умишлено убийство.

Три пъти досега магистратите отхвърлиха исканията на защитата за по-лека мярка с мотивите че обвиняемият е агресивен и има опасност да извърши нови престъпления. Днес, за четвърти път съдът не уважи искането за по-лека мярка.

Убийството до Женския пазар станало заради спор между съседи за врата

41-годишният Иво Андреев беше убит заради спор за монтиране на допълнителна врата в кооперация до Женския пазар в столицата след междусъседска война, продължила няколко години.

62-годишният Дамов е бивш военен и е застрелял своя съсед от упор с пистолет в корема и главата пред очите на жената, с която Иво е живеел на семейни начала - Надя. Константин Дамов запази мълчание и в съда, и пред медиите.

"Той съжалява естествено , в крайна сметка ние не сме оспорвали обоснованото предположение, така че единствената ни причина са здравословните проблеми, нищо повече. Той е с прекарани два инсулта , сърдечна операция, така че неговото състояние не се контролира, както би могло , ако е под домашен арест или в болница, а не в болницата на затвора", каза Михаил Пенев, адвокат на Константин Дамов.

Приятелката на убития, която е и майка на двете му деца, твърди, че след като убил Иво, обвиняемият Константин Дамов ѝ казал, че тя е следващата. Посочи и друг случай на агресия от страна на обвиняемия. Разказа, че когато била бременна в 4-ия месец, Дамов я ритнал в корема.

Подробности вижте във включването на Карина Караньотова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна срещата на Г-20 в Индия, външните министри обсъждат Украйна
Започна срещата на Г-20 в Индия, външните министри обсъждат Украйна
Всичко за трансфера на Тодор Неделев в Лудогорец в "Арена спорт"
Всичко за трансфера на Тодор Неделев в Лудогорец в "Арена спорт"