НОВИНИ

Убийството до Женския пазар станало заради спор между съседи за врата

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
18:10, 11.11.2022
Чете се за: 03:32 мин.
Криминално
Слушай новината

41-годишен мъж беше убит от свой 62-годишен съсед заради спор за монтиране на допълнителна междинна врата. Инцидентът е от днес на обяд в кооперация до Женския пазар в столицата. Столичната полиция разследва умишлено убийство. Съседи описват стрелеца като конфликтен.

Междусъседската война е продължила няколко години. 62-годишният мъж е застрелял своя съсед от упор с пистолет. На мястото на убийството са намерени 8 гилзи.

В късния следобед е намерено и оръжието, изхвърлено в контейнер за смет в посока Женския пазар.

12.00 ч. на обяд няколко изстрела проехтяват в малка кооперация до Женския пазар в столицата. Спусъкът натиска 62-годишен мъж, а оръжието е насочено към главата на 41-годишен негов съсед. Свидетел на убийството става съпругата на жертвата.

"Изстрелите не ги чух, но една жена имаше много смела и го снима убиеца, защото тръгна да бяга и точно в този момент дойде полицията и каза този е и те го задържаха", каза съседът Румен Николов.

"При пристигане на полицейските екипи, те недалеч от тук успяват да заловят извършителя на престъплението, като са събрали преди това информация от граждани за неговата самоличност и външен вид", каза Николай Станчев, началник отдел "Разследване" в СДВР.

Съседите твърдят, че задържаният за убийството е агресивен и конфликтен, а враждата му с жертвата била от няколко години.

"Жена му на Иво, който е убитият, беше бременна и я беше ритал в корема. И се скараха, той му вика как може да я ритнеш жена ми в корема, бременна", казва Румен Николов.

"От установеното до момента може да твърдим, че се касае за битов скандал, който е назрявал и се е случвал и назад в годините. Просто днес се стига до тази ескалация, която за съжаление крайният резултат от нея е смъртта на пострадалия", каза Николай Станчев, началник отдел "Разследване" в СДВР.

"В случая е ставало въпрос за поставяне на една междинна врата в сградата. Като пострадалият е извикал майстори, които да поставят вратата. Извършителят на деянието не е бил съгласен с тази врата", каза Илиана Кирилова, градски прокурор на София.

Според съседи 62-годишният задържан за убийството е бивш военен. От полицията уточниха, че той няма разрешително за оръжие. Предстои да му бъде повдигнато обвинение.

"Умишлено убийство по начин и със средства особено опасни за живота на мнозина, предвид обстоятелството, че се касае по всяка вероятност за употреба на огнестрелно оръжие и няколко изстрела", каза Иво Илиев, зам. градски прокурор на София.

Убитият 41-годишен мъж е семеен с две малки деца.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изслушаха премиера в парламента: БСП с обвинения за удължаването на бюджета
Изслушаха премиера в парламента: БСП с обвинения за удължаването на бюджета
Ученици са изпочупили автобус в Пловдив
Ученици са изпочупили автобус в Пловдив