НОВИНИ

Съдът остави в ареста спасителя, пребил французин заради чадър в Поморие

bnt avatar logo
от БНТ
23:21, 01.08.2023
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Районният съд в Поморие остави в ареста спасителя, наранил французин в спор за плажен чадър.

Христо Кюлбасанов е с повдигнато обвинение за побой и нанасяне на лека телесна повреда. Според прокуратурата деянието е извършено с особена жестокост.

Французинът е бил на земята, когато спасителят е нанесъл множество удари по главата и тялото му. Според адвоката на обвиняемия обаче чужденецът е предизвикал агресията. След като няколко пъти е бил помолен да освободи чадъра, той започнал да обижда обвиняемия и го ритнал по крака.

Според защитата през 2020 г. същият французин влязъл в пререкания със спасителите, а именно обвиняемият се намесил, за да потуши напрежението. Според адвоката на Кюлбасанов - Веселин Анестиев, исканата най-тежка мярка косвено е провокирана от упражненото насилие в Стара Загора.

"Нямам думи. Не може да влиза в залата общественото мнение. Това да се иска мярка "Задържане под стража" за причиняване на лека телесна повреда е прецедент. То в такъв случай, ако ще вземат за всеки побой мярка задържане под стража, трябва да се започне в България да се строят нови арести".

Има спорни въпроси по отношение квалификацията на деянието, коментира съдията Димитър Димитров:

"След извършване на деянието той не е останал на място, а е напуснал местопроизшествието. Има спорни въпроси по отношение на правилната квалификация на деянието. Той може да повлияе на установяване на обективната истина, като въздейства върху свидетели".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров започна с двусетова победа във Вашингтон
Григор Димитров започна с двусетова победа във Вашингтон
С човек по-малко Лудогорец допусна обрат и отстъпи на Олимпия
С човек по-малко Лудогорец допусна обрат и отстъпи на Олимпия