НОВИНИ

Съдът разпита свидетели по делото за катастрофата, при която загина 15-годишният Филип

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:52, 21.06.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Сигурност и правосъдие
Слушай новината

Майката на убития на пешеходна пътека Филип поиска доживотна присъда за подсъдимия за смъртта на детето й Петър Тодоров.

Днес делото тръгна по същество с разпит на свидетели. От призованите шестима пред съда се явиха двама. Преди разпита адвокатът на обвиняемия Петър Тодоров възрази срещу снимки на момчето, които близките му бяха донесли в съдебната зала, защото по думите й могат да въздействат на съдебния състав.

37-годишният Петър Тодоров е с обвинение за причиняване на смърт при евентуален умисъл. Според експертизите е шофирал с 88 км/ч и с над 2 промила алкохол в кръвта. След катастрофата той беше задържан, но през февруари беше пуснат под домашен арест. Тогава съдебното решение предизвика сериозно обществено недоволство. Преди началото на днешното заседание близки на деца, загинали на пътя, настояха за справедливост пред Софийския градски съд.

"Надявам се на максимална присъда, надявам се тази присъда да е доживот, защото това заслужават пияните, дрогираните и агресивните убийци на пътя, които мачкат навред децата ни. Нашите деца няма да видят повече слънцето, аз никога няма да видя моето дете абитуриент. Какво според вас трябва да бъде наказанието на този изрод? До живот - да гние. Не знам какво да очаквам от съдиите. Съдействат на убийците, грижат се за техните интереси. Те имали права. А правата на нашите деца къде са? Правата на родителите къде са? Няма ги", разказва през сълзи Николина Петкова, майка на Филип.

"Аз вярвам в нещастието на хората, че го преживяват, вярвам го. Всеки един от нас е страдал, няма нужда да отиде и да го прави публично. Иска се мъст, не справедливост. Промяната е действителност камери, санкциониране, контрол, винаги ще стават нещастия във всяка една и най-демократична държава се случва", каза Капка Гергинова, адвокат на обвиняемия.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Яник Синер се класира за полуфиналите на турнира по тенис в Хале
Яник Синер се класира за полуфиналите на турнира по тенис в Хале
България се класира за финала на Балканиадата по волейбол за жени до 18 г.
България се класира за финала на Балканиадата по волейбол за жени до 18 г.