НОВИНИ

Съдът разреши издаването на европейска заповед за арест по отношение на Николай Николов-Паскал

съдът остави ареста тримата задържани отглеждане марихуана орландовци
bnt avatar logo
от БНТ
10:33, 15.07.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Софийският градски съд разреши на Софийската градска прокуратура издаването на европейска заповед за арест по отношение на Николай Николов - Паскал, потвърдиха от прокуратурата. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Николов е обвиняем за участие в престъпна група с цел контрабанда. Заедно с него са обвинени още бившата директорка на Агенция "Митници" Петя Банкова, бившият главен секретар на МВР Живко Коцев, както и Марин и Стефан Димитрови.

От съда съобщават, че събраните по време на досъдебното производство доказателства сочат наличието на обосновано предположение за съпричастност към престъпленията, за които мъжът е обвинен. Според съда е налице и реална опасност същият да се укрие, тъй като не е намерен на адреса му в България.

Според съдебния състав обвиняемият знае за воденото срещу него наказателно производство, въпреки което не се завръща в страната под предлог, че се лекува в чужбина. Доказателства за провеждането на такова лечение обаче няма, поради което съдът приема, че не е налице обективна пречка за завръщането му в страната, допълват от съда.

Също така той не е посочил чрез упълномощен свой защитник адрес в чужбина, от който би могъл да бъде надлежно призоваван и въпреки че е уведомяван от своите защитници за хода на воденото срещу него наказателно производство, продължава да не се завръща в страната.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради задименост от пожара в Сакар, е затворен пътят между Свиленград и Тополовград
Заради задименост от пожара в Сакар, е затворен пътят между Свиленград и Тополовград
Ди Мария: Сънувах, че си тръгвам по този начин
Ди Мария: Сънувах, че си тръгвам по този начин