НОВИНИ

Съдът в Бургас остави в ареста 20-годишния шофьор беглец от миналата седмица

bnt avatar logo
от БНТ
19:42, 16.01.2023
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Районният съд в Бургас остави за постоянно в ареста 20-годишния Иван Чонтов. В края на миналата седмица той предизвика над 30-километрова гонка с полицията, блъсна пет коли и автобус, а след това избяга пеша.

От прокуратурата определиха действията му като изключително агресивни и създали опасност за участниците в движението по време на преследването. Шофьорът беглец не е спрял въпреки разпънатите шипове и множество изстрели със "стоп патрони".

Задържаха издирвания шофьор за гонката в Бургас

Според адвоката му именно стрелбата го е изплашила. В залата обвиняемият заяви, че искал нещата да приключат много по-рано, но се притеснявал някой да не му навреди. И днес обвиняемият не поиска да обясни, защо се е опитал да бяга от полицията.

"Сега не е моментът да говоря", заяви обвиняемият Иван Чонтов.

"Възползва се от правото си да не дава обяснения. Извършил е няколко престъпления, с изключителна дързост, упоритост, опитал се е да се укрие от полицейските служители", каза Димитър Илиев, прокурор.

"Стреляли са още първия път на ул. "Македония". Един или два пъти. И всъщност това го е изплашило, поне по твърдения на баща му. Защото аз го видях за първи път и не съм разговарял с него. Стреляли са и в Равадиново. Никой не обвинява полицаите в това, че са стреляли, не са създали опасност за живота му, но това е една от предпоставките за неговото поведение", обясни Станко Кралев, адвокат на обвиняемия.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За седми път отличиха най-добрите университети в страната
За седми път отличиха най-добрите университети в страната
Русия и Беларус започнаха съвместни военновъздушни учения
Русия и Беларус започнаха съвместни военновъздушни учения