НОВИНИ

Съмнения за блудство с дете в детска градина във Враца

bnt avatar logo
от БНТ
22:13, 22.03.2023
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Съмнение за насилие над дете в детска градина във Враца. За това сигнализира майката, която твърди, че детето ѝ има наранявания в интимната област, след като играло с момченце в тоалетната. От прокуратурата започнаха разследване по случая за блудство с дете.

На 16 март Ивелина Даскалова отишла да прибере детето си от детска градина. Вечерта обаче 4-годишното момиченце се оплакало, че усеща болка.

"Отидохме до тоалетната и видях бельото ѝ в кръв. Разказа ми, че са си играли в тоалетната на криеница. Тя казва само за едно момченце. Не ми е разказала всичко на 100%, но детето спи неспокойно от инцидента. Не го пожелавам на никой да види нещо подобно на собственото си дете".

Майката незабавно уведомила детската градина за случая и завела момиченцето в болница. Съдебен лекар установил, че детето е получило травма след съприкосновение с твърд предмет. Започнало е разследване за блудство с малолетен. От детската градина отказаха коментар. А според местните власти обвиненията са нелепи.

"Не може да допуснем, че е възможно в някакъв момент това момиченце с някакво момченце да отидат някъде и да се случи нещо и никой да не чуе нищо. Казусът не може да се е случил в детската група", каза Петя Долапчиева - зам.-кмет на община Враца.

За случая е сезирана и Агенцията за закрила на детето. Разследването се води от Окръжна прокуратура във Враца. Назначена е съдебномедицинска експертиза, която да докаже от какво са нараняванията на детето. Майката изрази притеснение, че случаят може да бъде потулен и заяви, че ще си търси правата.

"Искам да се направи така, че да няма повторен случай на нещо подобно и да бъдат наказани тези които са нарушителите".

Наказанието за подобно престъпление е лишаване от свобода от една до шест години.

Репортер: Мирослава Георгиева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брокер: Немалко клиенти от България се интересуват от луксозни имоти в Дубай
Брокер: Немалко клиенти от България се интересуват от луксозни имоти в Дубай
Федерацията по плуване все пак може да предложи нов договор на Антъни Иванов
Федерацията по плуване все пак може да предложи нов договор на Антъни Иванов