НОВИНИ

Сърбия без Душан Влахович и още няколко звезди срещу България за Евро 2024

сърбия без душан влахович няколко звезди българия евро 2024
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:08, 12.06.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят на Ювентус Душан Влахович пропуска мачовете на сръбския национален отбор през юни, съобщиха медиите в страната. Сърбите играят най-напред приятелски мач с Йордания във Виена на 16 този месец, а четири дни по-късно гостуват в Разград.

Причината за отсъствието на Влахович е контузия, пише вестник "Вечерне новости". Това е пореден удар за селекционера на плавите Драган Стойкович в атаката на отбора, след като преди това отпаднаха Александър Митрович и Лука Йович, а както и Мият Гачинович, също с травма.

От днес сръбският национален отбор се събра на лагер в базата в Стара Пазова, а Стойкович говори кратко пред журналистите.

"Имаме някои персонални проблеми, затова мога да кажа и да обясня на всички, че ни предстои много важна квалификационна среща с България. Това е приоритетът на приоритетите. Не можем да използваме Митрович, който има проблем в стъпалото. Травмата датира от около 6 месеца и няма как, в някакъв момент се налага да излезе от строя и да се лекува", каза Стойкович и допълни: "Проведохме дискусии и разбрахме, че този път няма да може да играе. Според мен хирургическата интервенция е възможна. Йович беше опериран днес, има счупен нос. Влахович също е извън отбора поради проблем в слабините или иначе казано в аддукторите. Споразумението е той да прескочи този лагер и да се възстанови от контузията. Гачинович също трябваше да претърпи операция. Алекса Терзич, Милош Велкович, Радонич бяха контузени преди това. Научихме някои уроци, че играч не трябва да играе, когато го боли и нокът", каза Пикси с горчива усмивка.

Двубоят България - Сърбия ще се проведе във вторник, 20 юни, от 21.45 часа, като мачът ще бъде излъчен пряко в ефира на БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на www.bntnews.bg/sport. Студийната програма започва в 21.00 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В село Самораново заплашиха с протест заради проблеми с водата
В село Самораново заплашиха с протест заради проблеми с водата
Пропадна част от тротоара на мост във Велико Търново
Пропадна част от тротоара на мост във Велико Търново