НОВИНИ

Със слънчево време и опасност от градушки започва новата седмица

bnt avatar logo
от БНТ
13:40, 21.05.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще достигнат 20°- 25°, в София - около 20°. Вятърът от изток-североизток ще се усили до умерен. Ще бъде предимно облачно, с превалявания от дъжд и условия за гръмотевици.

До полунощ в отделни планински райони все още ще превалява. След полунощ облачността ще се разкъса и ще намалее. Ще духа слаб североизточен вятър. Очакват ни минимални температури между 10 и 16 градуса.

Утре денят ще започне слънчево, но около обяд ще започне да се заоблачава. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Възможни са и градушки. Североизточният вятър ще се усили и в източните райони ще е умерен. Максималните температури ще са между 20° и 25°, по Черноморието - около 18, 19 градуса, а в София - отново около 20°.

Слънчево време и в планините, но в следобедните часове и там ще се заоблачи и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще бъде ветровито, ще духа умерен, по високите част до силен североизточен вятър.

Облачно ще е времето и на Балканите, на много места с превалявания от дъжд, в някои райони и с гръмотевици и временно усилване на вятъра. До вечерта обаче, дъждът в повечето райони ще спре, а облачността ще се разкъса и намалее.

У нас, през следващите дни повече слънце ще има в сутрешните часове. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъжодвна облачност и на места, главно в източните и планинските райони, ще превали и прегърми. Дневните температури ще се повишат слабо и максималните в края на периода ще са между 23° и 28°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Невяна Владинова: Това, което се случи на европейското е нещо историческо
Невяна Владинова: Това, което се случи на европейското е нещо историческо
Боряна Калейн със сребро на бухалки и бронз на обръч, Стилияна Николова със сребро на топка (ОБОБЩЕНИЕ)
Боряна Калейн със сребро на бухалки и бронз на обръч, Стилияна Николова със сребро на топка (ОБОБЩЕНИЕ)