НОВИНИ

Съсед на загиналото момиче: Питах се кои ли са тези родители, които спят спокойно и не подозират какво става

bnt avatar logo
от БНТ
06:37, 09.05.2023
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

След тежката катастрофа, при която момче и момиче загубиха живота си, и днес хората, които живеят в близост, заявиха, че ще излязат на протест. Настояват за спешни мерки от страна на държавата, за да се спре войната на пътя.

Недоволството им избухна вчера, след като двама младежи бяха пометени от 18-годишен шофьор, който е карал с много висока скорост. Младежът е без опит за волана и това отново повдигна въпроса трябва ли неопитните шофьори да карат с придружител.

В "Денят започва" Георги Тодоров, който е съсед на загиналото момиче и е сред организаторите на бдението, заяви, че на проблемния участък има нужда от пасарелка, умен полицай и видеонаблюдение, което да отчита и скоростта.

В нощта на жестокия сблъсък Георги е бил в хола си и е чул, че нещо се случва на булеварда. Едва на другия ден обаче разбира, че сред жертвите е детето на неговите съседи.

"Всички осъзнавахме, че е някой от квартала и през нощта, гледайки тази картина, просто си мислех кои ли са тези родители, които спят някъде и не знаят какво се случва. Както се оказа това са наши съседи. Момичето и родителите ѝ живеят тук. Момчето също често идваше - прекрасни хора! Жалко! Ние, събирайки се на улицата да почетем паметта на тези жертви, няма да измислим топлата вода и да вземем решения. Има институции, които трябва да си влязат в правомощията, да забелязват какво се случва на този булевард. Искаме тук да има пасарелка, да е обезопасено движението, да работят умни светофари, да има постоянно видеонаблюдение. Камерите в София в момента са за наблюдение, не са контрол на скоростта. Отделен въпрос е колко снимат и кога снимат".

Днес се очакват резултатите от кръвните проби на 18-годишния шофьор. Направените на място тестове за наркотици и алкохол бяха отрицателни.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал М посреща Манчестър Сити в повторение на полуфинала от Шампионската лига миналия сезон
Реал М посреща Манчестър Сити в повторение на полуфинала от Шампионската лига миналия сезон
Затегнати мерки за сигурност в Русия за Деня на победата
Затегнати мерки за сигурност в Русия за Деня на победата