НОВИНИ

СДС: Решението за свикване на ВНС е държавническо и навременно

сдс решението свикване внс държавническо навременно
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:50, 14.08.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

"Решението на министър-председателя Бойко Борисов да предложи свикване на ВНС и приемане на нова Конституция е държавническо и навременно. Както многократно сме подчертавали, само по този начин може да се осъществи реална промяна на модела и да се отговори на исканията на гражданите". Това се казва в позиция на СДС след днешното изявление на премиера Борисов.

"Кой, ако не десните партии, членки на ЕНП, могат да затворят страниците на Лилово-Лукановата Конституция и да направят историческата стъпка към нов основен закон – модерен, европейски и адекватен на реалността.

Десницата е призвана да извърви докрай пътя, който започнахме преди 30 години – за изграждане на достойна и демократична европейска държава, заявяват от СДС. Този път минава през закона, а не през метежа. Той е единствено правилният. Надяваме се, че и другите парламентарно представени партии ще осъзнаят важността на това решение и ще подкрепят предложението за ВНС", се казва още в позицията на СДС.

"Това е исторически момент, който СДС отдавна очаква, за да се поправят старите грешки на прехода, когато с компромис беше приета наложената от БСП (БКП) Конституция", казват в допълнение от десницата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гранични полицаи откриха близо 4,5 тона канабис
Гранични полицаи откриха близо 4,5 тона канабис
"България Еър" възстановява полетите до Израел от 23 август
"България Еър" възстановява полетите до Израел от 23 август