НОВИНИ

СДС търси възможност за консолидация на десния вот

Милена Кирова
от Милена Кирова
11:44, 14.09.2020
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
Снимка: Архив/БГНЕС

Търсим възможност да консолидираме десния вот. Това заяви лидерът на СДС Румен Христов в рамките на кръгла маса с участие на десни партии, политолози и социолози на тема: "Българските дясноцентристки партии преди предстоящите избори".

Румен Христов - лидер на СДС: Изборите, които предстоят, са изключително важни. Струва ми се, че ще има блоково гласуване вляво и вдясно. За мен консолидиране на гласовете вдясно е важно. Обезпокоен съм от заявките на БСП и площадната коалиция - притесняват ме изказванията за преразглеждане на членството на България в НАТО и ЕС. Плаши ме геополитическата ориентация на България, а не това, че левицата може да дойде на власт и за 2-3 години да покаже, че не може да управлява.

Търсим възможност да консолидираме десния вот. Смятам, че България трябва да има проевропейско, проатлантическо поведение. Водим преговори с ГЕРБ. Коалицията, която бихме направили е на идейна основа", заяви още той.

Христов заяви, че няма да дава оценка на т.нар. градска десница и посочи, че те са в колаборация с БСП. "Ние за пръв път не участваме в протести, защото нямаме намерение да връщаме БСП на власт", коментира Румен Христов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЧЕЗ преглежда извънредно електро мрежи, захранващи учебни заведения
ЧЕЗ преглежда извънредно електро мрежи, захранващи учебни заведения
Аномалии на времето в САЩ - бури на Източния бряг, пожари на запад
Аномалии на времето в САЩ - бури на Източния бряг, пожари на запад