НОВИНИ

СДВР: Мачът в Бистрица е с висока степен на риск, фенове на ЦСКА без билети да не ходят

сдвр призова фенове цска без билети ходят бистрица
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:51, 10.03.2023
Чете се за: 04:17 мин.
У нас
Слушай новината

Столичната дирекция на вътрешните работи няма да носи отговорност при евентуални ексцесии в Бистрица около мача между отборите на ЦСКА 1948 и ЦСКА, планирана за неделя от 16.45 часа на стадион „Витоша“ в селото. Въпреки че двубоят беше определен като високорисков от полицията, от БФС не се съобразиха срещата да бъде преместена на друго съоръжение.

СДВР изразиха притеснението си, че тяхната позиция не е била уважена от Българския футболен съюз, но са в готовност за реакция, ако все пак се стигне до преместване на мача.

Това не е първият подобен случай от началото на сезона, в който БФС не се съобразява със становище на полицията, обяви старши комисар Георги Алексиев - зам.-директор на СДВР.

От БФС препотвърдиха позицията си от 7 март във връзка с предстоящия мач, в която се казва, че централата подкрепя принципите на равнопоставеност между всички клубове и фактът, че първият мач между двата отбора е проведен на стадион Българска армия, предполага ответният двубой да се играе на стадиона в Бистрица.

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев изказа задоволството си от решението срещата между първия и третия в класирането да се играе на стадион "Витоша".

В изявление от вчера от ЦСКА изразиха недоумението си от твърдата позиция мачът да се играе на стадион "Витоша" въпреки становищата на полицията и кмета на Бистрица Самуил Попов и обявиха, че всички предпоставки за ексцесии са налице.

СДВР призовава привържениците на гостуващия отбор, които нямат предварително закупени билети, да се въздържат от посещение предвид капацитета на стадиона и невъзможността да бъдат настанени всички желаещи да присъстват. В деня на мача билети на спортното съоръжение няма да се продават.

СДВР предприема всички законосъобразни действия по обезпечаване на реда и сигурността на гражданите преди, по време и след планираната футболна среща, посочи старши комисар Георги Алексиев.

Той припомни, че на базата на придобитата, получената и обобщената информация за организираното съгласно програмата на Първа професионална футболна лига спортното събитие от СДВР е изведено категоричното мнение за висока степен на риск, което е отразено в писмена справка, адресирана до БФС като орган с възможност да променя параметрите за провеждане на футболната среща - час, дата и място. Писмо с аналогично съдържание бе изпратено на футболния съюз и от ГДНП.

С оглед очаквания интерес на феновете на единия от клубовете, враждата между тях, а също и инфраструктурата на и около спортното съоръжение, СДВР отчита сериозна предпоставка за възникване на затруднение в пътния трафик и временно блокиране на движението в района.

Кметът на Панчарево поиска мачът ЦСКА 1948 – ЦСКА да бъде преместен на „Васил Левски”

Вчера организираните привърженици на ЦСКА обявиха намерението си да се съберат пред стадиона в Бистрица и да не допускат фенове да влизат вътре, защото са несъгласни с решението на БФС двубоят да се играе там, а не на Националния стадион. "Очевидно е, че разумът не надделява, затова бихме искали да ви информираме, че взехме решение в неделя да не влизаме на стадиона, а да стоим отвън, където със сигурност няма да бъдем 200. Щом не ни позволяват да влезем всички, няма да влезе никой".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Галъп": ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС с изравнени резултати на изборите, неяснота и за третото място
"Галъп": ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС с изравнени резултати на изборите, неяснота и за третото място
Неймар беше опериран в клиника в Доха
Неймар беше опериран в клиника в Доха