НОВИНИ

СДВР: Нямаше физическо насилие при задържането на Петър Кърджилов

Карина Караньотова
от Карина Караньотова , Източник: БГНЕС
10:38, 31.07.2020 (обновена)
Чете се за: 01:06 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

Заради инцидента от сутринта на "Орлов мост", при който възникна конфликт между възрастна жена и протестиращ, и заради покачването на напрежението на блокадите, от СДВР заявиха, че повишават тона на изнасяната информация - т.е стават по-строги към протестиращите.

При задържането на Кърджилов не е имало физическо насилие, уточни Тодоров.

Комисар Тони Тодоров, зам.-директор на "Охранителна полиция" определи случилото се като "недопустимо". Той поясни, че при инцидента възрастната жена просто е спряла при протестиращите, за да им каже възмущението си от блокадата, а след това Петър Кърджилов, който е пиар на бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева, а сега е едно от основните лица на блокадата на "Орлов мост", е проявил агресия към жената.

"Един от протестиращите се насочва към нея и изхвърля съдържанието на чашата, която държи в ръката си срещу жената, след което тя му посяга с бастун. Оттук нататък всички трябва да анализираме тази ситуация и да преценим много добре от коя страна е извършена провокация. Ние ще се въздържим от този коментар, но искам за пореден път и казвайки това, че ще повишим нивото на тона, с който коментираме. Тук трябва ясно да подчертаем, че всеки има право на мнение, тук за мен лично жената се е явила там да изрази своето мнение и всички видяхме реакцията на протестиращите. Освен това искам дебело да подчертая, че всеки ще носи отговорност за своето поведение“, каза Тодоров.

В момента двамата се намират в Първо районно управление на разпит. От полицията призовават всеки, който е станал свидетел на инцидента, да даде показания.

От СДВР съобщиха за още един случай на ескалирало напрежение от снощи. Жена в нетрезво състояние е карала патрулните коли да спират останалите водачи и да им правят проверка за алкохол и наркотици.

От Общината казаха, че вече са получили стотици сигнали заради блокадата. Хората се оплакват, че закъсняват за работа и не могат да стигнат накъдето са тръгнали.

Преговорите с протестиращите продължават. Днес се очаква среща с техни представители и представители на СДВР.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
УЕФА извади Трабзонспор от Шампионската лига
УЕФА извади Трабзонспор от Шампионската лига
Разрешиха международни състезания в България
Разрешиха международни състезания в България