НОВИНИ

СДВР показа видео с тежки катастрофи, за да напомни да бъдем внимателни на пътя

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 27.07.2021
Чете се за: 01:25 мин.
Регионални
Слушай новината

Само за първата половин година на територията на град София са станали 287 тежки пътнотранспортни произшествия и 4026 леки катастрофи. Загиналите са 22 души - 8 водачи на МПС, 9 пешеходеца, петима пътници. Пострадалите лица са 368.

Данните са част от статистиката на Столичната дирекция на вътрешните работи. Оттам публикуваха и видеоклип с кадри от тежки катастрофи, станали на територията на града, с който искат да напомнят на шофьорите да бъдат внимателни, когато седнат зад волана.

За първите шест месеца на тази година са отнети 441 свидетелства за управление на моторни превозни средства поради неплатени (при направени справки на пътя) глоби, допълват още от СДВР. Заловени са 564 водача след употреба на алкохол.

За същия период общият брой на установените нарушения на пътя в столицата е 39809. От служителите на ОПП-СДВР са съставени общо 14632 акта и 25186 хартиени и електрони фиша.

Санкционирани за неправилно пресичане на пътното платно са 2496 пешеходци, а 689 водача за отнемане на предимство на пешеходна пътека, допълват статистиката от СДВР.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски Лукойл ще приеме квалификациите за Шампионската лига в "Арена Армеец"
Левски Лукойл ще приеме квалификациите за Шампионската лига в "Арена Армеец"
Бойко Борисов се ваксинира на живо във Фейсбук
Бойко Борисов се ваксинира на живо във Фейсбук