НОВИНИ

Слънчево време ще преобладава до края на деня

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 27.07.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Затоплянето в страната продължава. 36° достигна вчера температурата в Сандански, Благоевград и Кюстендил. А в районите с обявено предупреждение от първа степен - код жълто, почти навсякъде в Централна и Западна България, днес се очакват опасно високи стойности, на места до около 38°.

Ще преобладава слънчево време. Само в планините в Югозападна България ще се развие купеста облачност, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб, предимно източен вятър, който ще задържи температурите на морския бряг от 28° до 31°.

Утре ще бъде още по-горещо. Предупреждение за опасно високи температури е в сила в цялата страна.

Очакванията са за максимални стойности между 35° и 40°. Ще бъде слънчево, с повече облаци в югозападните райони от страната, но главно в планинските райони там ще превали.

Все повече ще стават районите с висок риск от пожари в близките дни. На картите за днес и утре се вижда увеличението на областите в червено, където рискът е от най-високата степен, екстремален, при който възникналите пожари са бързо разпространяващи се и трудни за овладяване.

Предимно слънчево, с приятен морски бриз, ще се задържи времето на морския бряг. Максималните температури ще са между 28° и 31°. Температурата на морската вода е 26 - 27°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива след обяд в масивите от Югозападна България и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, по високите и открити части - умерен вятър от север-северозапад. Температурите още ще се повишат максималните в курортите ще са от 26° на Алеко до 34° в Банско.

Горещо ще бъде не само у нас, навсякъде на Балканите, на Пиринеите, както и в южните части от Апенините. С валежи ще бъде в много райони от Европа, придружени на места и от гръмотевици.

У нас през следващите дни ще бъде слънчево и все по-горещо с максимални температури в четвъртък-петък до около 41°, а през почивните дни в отделни райони до 42 - 43°. Морският бриз ще задържа температурите по Черноморието не по-високи от 33 - 34°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ники Николов: Всички искаме едно хубаво класиране на ЕвроВолей
Ники Николов: Всички искаме едно хубаво класиране на ЕвроВолей
Соколов: Трябва да си върнем самочувствието за Европейското първенство
Соколов: Трябва да си върнем самочувствието за Европейското първенство