НОВИНИ

СДВР: Ще има обособена зона за феновете по време на Конгреса на БФС, водното оръдие е на разположение при нужда

"Извършена е проверка и за момента не се потвърждават, но работата по случая продължава", коментира още началникът на сектор „Масови мероприятия“ Иван Георгиев по повод постъпилия сигнал за купуване на гласове за утрешните избори за президент на футболната ни централа

bnt avatar logo
от БНТ
12:42, 14.03.2024
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Началникът на сектор „Масови мероприятия“ към СДВР Иван Георгиев даде специална пресконференция, на която внесе повече детайли около мерките за сигурност, които ще бъдат предприети по време на утрешния Конгрес на БФС.

Георгиев разкри, че за всички фенове, които искат да изразят подкрепата си за някои от кандидат-президентите на БФС, ще бъде обособено специално място в градинката при храм "Въздвижение на Св. Кръст Господен" и няма да бъдат допускани в близост до паркинга на столичния хотел, където ще се проведе Общото събрание.

"Във връзка с конгреса на БФС и във връзка с придобита информация относно това, че фенове ще присъстват около хотела, за да изразят своето мнение относно кандидатите за президент, искам да уведомя гражданите, които желаят да присъстват около хотела. Ще бъде обособено място, на което ще могат да наблюдават, като ги уведомявам да имат търпение, ще бъдат проверени на три кръга, а може и от четвърти кръг. Спрямо нарушителите на обществения ред ще вземаме най-строги мерки и безкомпромисни", започна ръководителят на сектор „Масови мероприятия“, уточнявайки, че охраната на самия Конгрес и хотел е ангажимент на БФС и за целта са ангажирани три охранителни фирми.

Представителят на СДВР разкри още, че към момента не са постъпили уведомления за протест на футболните привърженици, но от полицията са подготвени за такъв и затова мерките са по-засилени.

"До настоящия момент уведомление за протест не е постъпил. Относно данни за нарушаване на обществения ред данни няма, но сме подготвени и затова самите мерки са доста по-засилени. Гражданите могат да бъдат проверени и четвърти пъти. Не е голям интереса, но все пак освен Фейсбук има и доста други места в Интернет, където могат да се организират. Това, което сме придобили информации до момента се очаква да присъстват представители на различни футболни среди, които искат да изразят мнение за кандидатите. Полицейските служители ще бъдат достатъчно. На разположение ще бъде една водометна машина, а ако се наложи ще бъде повикана и другата. Да се надяваме, че нищо няма да се обърка и ще мине всичко, както сме предвидили", коментира Георгиев.

Накрая началникът на сектор „Масови мероприятия“ даде отговор и на въпроса как върви разследването по сигнала, че са правени опити за купуване на гласовете на част от делегатите, които ще присъстват на петъчния Конгрес на БФС.

"Доколкото съм запознат има подадени два сигнала от различни хора и са идентични един на друг. Извършена е проверка и за момента не се потвърждават, но работата по случая продължава. Изнася се информация за купуване на гласове, но не е в моето направление. Нека не пречим на проверката, като изнасяме информация. Ако се прецени ще бъде изнесена информация", завърши Иван Георгиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ променя програмата си в памет на патриарх Неофит
БНТ променя програмата си в памет на патриарх Неофит
Спортни новини 14.03.2024 г., 12:40 ч.
Спортни новини 14.03.2024 г., 12:40 ч.