НОВИНИ

Седмокласник е със счупена ръка след бой пред елитно училище в Благоевград

Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
14:52, 04.06.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Седмокласник е със счупена ръка след бой между ученици в Благоевград. Сбиването е станало пред една от елитните гимназии в града. До физическата саморазправа между две групи непълнолетни се стигнало след закани в социалните мрежи.

Пострадалият ученик е от Природо-математическата гимназия в Благоевград. Освен него в следствие на сбиването с охлузвания е и деветокласник от същото училище.

Сбиването станало вчера, около обяд, след приключване на часовете в Природо-математическата гимназия. Тогава двамата ученици на гимназията били нападнати на няколко метра от оградата на училищния двор.

От полицията изясняват колко ученици са участвали в сбиването и от кои училища са те. Води се разследване и от прокуратурата.

Регионалното управление на образованието също работи по изясняване на инцидента.

Изискахме доклад от директора на Математическата гимназия и съответно от директора на Седмо СУ, откъдето знаем, че са учениците участвали в инцидента, съответно очакваме да се сформира екип по механизма за преодоляване на тормоза в училището. На първо време се взима решение на училищно ниво за такава ситуация какво да се предприеме, каза Владимира Караджова, старши експерт по организация на средното образование в РУО Благоевград.

Пострадалите деца днес не бяха на училище.

Директорът на Природо-математическата гимназия Николай Каращранов отказа да застане пред камерата ни, но посочи, че част от децата, участвали в сбиването, са спортисти. По негова информация конфликтът най-вероятно е започнал по време на тренировки и е продължил и в социалните мрежи. За какво точно са се скарали учениците не е ясно.

От Седмо средно училище също проверяват дали в сбиването са участвали техни ученици.

Автор: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Томас Тухел подписа нов договор с Челси
Томас Тухел подписа нов договор с Челси
Поредна изненада в Париж - и Сабаленка е аут
Поредна изненада в Париж - и Сабаленка е аут