НОВИНИ

Селин Дион призна за тежка диагноза, отменя турнето си в Европа

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:50, 08.12.2022
Чете се за: 02:25 мин.
По света
Слушай новината

Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност, който кара мускулите ѝ да се напрягат неконтролируемо. 54-годишната певица се обърна към феновете си в пост в Инстаграм, в който разкри, че заболяването я е принудило да отмени европейското си турне.

"От дълго време се сблъсквам с проблеми със здравето си и ми беше много трудно да се изправя пред предизвикателствата и да говоря за всичко, през което преминавам. Наскоро ми поставиха диагноза за много рядко неврологично заболяване, наречено Синдром на скованата личност, което засяга 1 на всеки милион души", сподели във видео в профила си в социалната мрежа певицата.

"За съжаление, тези спазми засягат всеки аспект от ежедневието ми, понякога причиняват трудности при ходене и не ми позволяват да използвам гласните си струни, за да пея както преди. Болно ми е да ви кажа днес, че това означава, че няма да съм готова да подновя турнето си в Европа през февруари."

Автоимунното неврологично заболяване засяга мозъка и гръбначния мозък. Заболяването превръща страдащите в "човешки статуи", тъй като постепенно блокира тялото и в крайна сметка оставя хората неспособни да ходят или да говорят.

Селин Дион споделя, че прави всичко възможно, за да сведе до минимум симптомите. Лечение за състоянието ѝ няма, но съществуват методи за забавяне на прогресията.

"Всичко, което знам, е, че пеенето е това, което съм правила през целия си живот, и това, което обичам да правя най-много. За да мога да ви докосвам отново с него, нямам друг избор, освен да се съсредоточа върху здравето си в момента и имам надежда, че съм на път да се възстановя", пише тя.

View this post on Instagram

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гълъб Донев се включи в симулация на правителствено заседание със студенти
Гълъб Донев се включи в симулация на правителствено заседание със студенти
Роботизиран асистент почиства летище София
Роботизиран асистент почиства летище София