НОВИНИ

Семерджиев е причинил катастрофата на "Черни връх" със 166 км/ч

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:17, 13.09.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Криминално
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Двама началници в столичната "Пътна полиция" са осигурявали чадър над Георги Семерджиев, който на 5 юли с мощния си джип уби две момичета.

От проверка във вътрешното министерство стана ясно, че общо 40 полицаи са правили услуги на Семерджиев. На този етап единствено известното име е на Симона Радева, която ще бъде уволнена.

В момента на катастрофата Семерджиев е карал със 166 км/ч, показва експертизата. Ще бъдат наказани и шефовете на Пето, Шесто и Седмо РУ заради неупражнен контрол върху подчинените.

40 полицаи са съдействали през годините на Семерджиев, трима от тях са на ръководни позиции

Двама от покровителите на Семерджиев са началници в столичната "Пътна полиция". Според наши източници, единият е бил "началник сектор", а другият "началник на група". Според доказателствата те двамата са се грижили санкциите на Георги Семерджиев да бъдат само административни и дори когато е хванат с наркотици зад волана, да не се стига до образуване на наказателно производство и предаване на съд.

Научихме, че що се отнася до "Пътна полиция" проверката продължава. Има данни, че Семерджиев е имал привилегията да регистрира автомобили без да се проверява техният произход.

Дали за това ще бъдат събрани доказателства, очевидно предстои да видим.

Един от уличените за връзки със Семерджиев полицаи е на ръководен пост в едно от столичните районни. Според наши източници има данни, че Семерджиев е имал чадър за разпространение на наркотици. Редови служители от "Охранителна полиция" в две столични районни също са правили услуги на Георги Семерджиев.

Повечето полицаи, които са помагали на обвиняемия, обаче са били служители в "Пътна полиция". Практика е било да му се съставят актове, които после да не бъдат докладвани, а Наказателните постановления да не бъдат връчвани. Така дори да има данни за престъпления и те да отидат в прокуратурата няма да бъде образувано досъдебно производство, защото постановлението не е връчено, т.е. Семерджиев не знае, че книжката му е отнета и той няма право да шофира автомобил.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експерти съветват пострадалите от наводненията в Карловско да търсят правата си в съда
Експерти съветват пострадалите от наводненията в Карловско да търсят правата си в съда
Кола със специален режим на движение притисна няколко автомобила в Кресненското дефиле
Кола със специален режим на движение притисна няколко автомобила в Кресненското дефиле