НОВИНИ

Ген. Константин Попов: Очевидно украинската армия не е победена, не се вижда скорошен край на конфликта

bnt avatar logo
от БНТ
18:41, 13.09.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Очевидно украинската армия не е победена, запазила е своите способности, дори е увеличила своите бойни способности. Взета е инициатива, което очевидно обърква плановете на руското военно командване. И трето - моралният момент, който има ефект и в Украйна, и в Русия. С огромната уговорка, че не трябва да има вяра в скорошна победа, Русия е страна с огромен потенциал, важно е да се видят бъдещите действия и от двете страни. Това заяви в "Още от деня" бившият началник на отбраната ген. Константин Попов.

По думите му има достатъчно съпротивителни сили в Украйна, има и много решаваща помощ от западните държави. Руските лидери трябва да вземат тепърва своите решения, може би специалната операция не постигна целите си и че не е такава, а е война. За да си представим някакъв край на войната, трябва да знаем едно - за да си победил, другата страна трябва да е приела условията ти, каза ген. Попов.

Според него не се вижда скорошен край на военния конфликт, тъй като никой не е постигнал целите си и всеки се надява военните на бойното поле да решат проблема, но накара винаги се разчита на дипломацията.
Ген. Попов каза, че ръководството на Кремъл е сгрешило, че Украйна може да бъде победена със "специална операция".

Той изрази надежда държавата ни да погледне по-далеч в бъдещето и да взима по-правилни решения.

Този сблъсък е между изтока и запада, между две системи, два различни свята, така че трябва да се случи нещо много по-сериозно, за да може в Русия да има някаква промяна или в Запада ще има някаква промяна, допълни още ген. Попов.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредни въоръжени сблъсъци между Армения и Азербайджан
Поредни въоръжени сблъсъци между Армения и Азербайджан
Мими Христова загуби в полуфиналите на Световното първенство по борба в Белград
Мими Христова загуби в полуфиналите на Световното първенство по борба в Белград