Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Ген. Константин Попов: Очевидно украинската армия не е победена, не се вижда скорошен край на конфликта

от БНТ
18:41, 13.09.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Очевидно украинската армия не е победена, запазила е своите способности, дори е увеличила своите бойни способности. Взета е инициатива, което очевидно обърква плановете на руското военно командване. И трето - моралният момент, който има ефект и в Украйна, и в Русия. С огромната уговорка, че не трябва да има вяра в скорошна победа, Русия е страна с огромен потенциал, важно е да се видят бъдещите действия и от двете страни. Това заяви в "Още от деня" бившият началник на отбраната ген. Константин Попов.

По думите му има достатъчно съпротивителни сили в Украйна, има и много решаваща помощ от западните държави. Руските лидери трябва да вземат тепърва своите решения, може би специалната операция не постигна целите си и че не е такава, а е война. За да си представим някакъв край на войната, трябва да знаем едно - за да си победил, другата страна трябва да е приела условията ти, каза ген. Попов.

Според него не се вижда скорошен край на военния конфликт, тъй като никой не е постигнал целите си и всеки се надява военните на бойното поле да решат проблема, но накара винаги се разчита на дипломацията.
Ген. Попов каза, че ръководството на Кремъл е сгрешило, че Украйна може да бъде победена със "специална операция".

Той изрази надежда държавата ни да погледне по-далеч в бъдещето и да взима по-правилни решения.

Този сблъсък е между изтока и запада, между две системи, два различни свята, така че трябва да се случи нещо много по-сериозно, за да може в Русия да има някаква промяна или в Запада ще има някаква промяна, допълни още ген. Попов.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Поредни въоръжени сблъсъци между Армения и Азербайджан
Поредни въоръжени сблъсъци между Армения и Азербайджан
Мими Христова загуби в полуфиналите на Световното първенство по борба в Белград
Мими Христова загуби в полуфиналите на Световното първенство по борба в Белград