Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Пожар изпепели стопанство, 350 животни са без подслон

от БНТ
17:45, 13.09.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Общество
Слушай новината

Пожар изпепели фамилно стопанство в гората над Белово. Изгорели са няколко агнета, както и 10 000 бали със сено. Сега 350 животни са останали без подслон и храна за зимата, а техните собственици са в безизходица. Хората се надяват на помощ от държавата и подкрепа от хора с добри сърца.

Огънят пламва преди няколко нощи. Въпреки, че стопанството е на няколко километра в гората светлината от огъня се вижда чак в центъра на Белово. От там подават и сигнала на тел. 112, а минути по-късно огнеборците съобщават и на собствениците.

Буквално за няколко минути дългогодишния труд на цяла една фамилия изчезва.

"Върнаха ни в детската градина. Оставят ни на пътя. Ето животните ги виждате къде са. Нито имат подслон, нито храна, нито нищо... какво да ви кажа. Разсипаха ни живота на цялото семейство", казва Стефан Илков.

От сградата на обора са останали само основите. Изгоряла е и храната за животните.

Заради високите цени семейството не може да възстанови сградата и да подсигури храната за животните. Хората се надява на помощ от държавата, както и на приятели и познати.

Семейство Илкови са убедени, че с помощта на доброволци животните ще има къде да посрещнат зимата. Собствениците на обора са сигурни и, че палежът е умишлен, но недоумяват защо.

Пред БНТ от пресцентъра на МВР съобщиха, че разследването е все още в начален етап и не могат да коментират умисъл. Криминалистите работят по всички версии, като е образувано досъдебно производство.

Гледайте още теми от "България в 60 минути"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
България може да бъде санкционирана от ЕС, ако замърсяването на ТЕЦ Марица 3 продължи
България може да бъде санкционирана от ЕС, ако замърсяването на ТЕЦ Марица 3 продължи
Измамник месеци върлува в община Павликени - представя се за работодател
Измамник месеци върлува в община Павликени - представя се за работодател