НОВИНИ

Шефът на "Автомобилна администрация": Имаме 120 служители за цялата страна, правим всичко възможно да започнем работа през нощта

bnt avatar logo
от БНТ
08:32, 02.09.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

И днес Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" продължава съвместните акции с КАТ и АПИ за контрол на пътя. Проверките са бъдат насочени предимно към товарните автомобили и се провеждат в 8 области в страната.

Темата в "Денят започва" коментира Бойко Рановски - директор на ИА "Автомобилна администрация".

"Съвместните проверки са с голям превантивен ефект и оказват голямо влияние върху поведението на водачите. Всяка от трите институции следи по компетенциите, които има - "Автомобилна администрация" следи основно за времената за управление и почивка, АПИ мерят с техните кантари за евентуално претоварване на автомобилите, техническата изправност също е един от факторите. Колегите от МВР правят съответните тестов за алкохол и наркотици, така че тези мерки са полезни и се надявам, че ще доведат до намаляване броя на произшествията на пътя", обясни той.

Проблемът с контрола по пътя е отдавна - имаме волята и желанието да го променим. Действително броят на служителите ни не е достатъчно голям - около 120 служители са с контролни функции на пътя за цялата страна, каза Рановски.

Той коментира и факта, че ИА "Автомобилна администрация" не работи денонощно.

"Работим от 6.00 до 22.00 ч. Прави се всичко възможно служителите да започнат да работят на сменен режим, за да можем да покриваме и нощни смени там, където е възможно. В момента във всички дирекции на "Автомобилна администрация" няма да може да бъде осигурен денонощен режим на работа, но в част от тях ще бъде"

Акциите и кампаниите са един от начините за повлияване на влошената пътно-транспортна обстановка, коментира Рановски. По думите му през летните месеци се увеличава трафикът по пътищата в страната, което довежда и до по-голям брой катастрофи.

"ПТП-та ще се случват, въпросът е тежестта им да не бъде толкова голяма, да няма пострадали хора", подчерта Рановски.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекордни харчове за Висшата лига на Англия през трансферния прозорец
Рекордни харчове за Висшата лига на Англия през трансферния прозорец
Нападение над вицепрезидента на Аржентина - мъж насочи пистолет срещу нея
Нападение над вицепрезидента на Аржентина - мъж насочи пистолет срещу нея