НОВИНИ

Шефът на европейския хандбал пристигна във Варна

Майкъл Видерер изгледа повечето срещи от днешната програма в компанията на президента на българската федерация Росен Добрев.

Майкъл Видерер
Снимка: M.S.V. Photographers
bnt avatar logo
от БНТ
22:54, 13.07.2024
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Европейската хандбална федерация Майкъл Видерер пристигна в България за европейските квалификации по плажен хандбал. Той изгледа повечето срещи от днешната програма в компанията на президента на българската федерация Росен Добрев. Видерер сподели, че е бил във Варна през 80-те години на миналия век.

„Българската федерация по хандбал е свършила страхотна работа. На първо място с изграждането на стадионите. Невероятна инфраструктура. Позитивни отзиви идват и от отборите, и от нашите официални лица. Това първенство е такова, каквото трябва да бъде. Имаме много близки отношения с Българската федерация по хандбал. Наистина мислим, че българският хандбал върви нагоре. Това е важно за нас, защото ние зависим не само от водещите нации, но и от тези на средно ниво. Това е добре за интереса, за маркетинга, за спонсорите. Затова бих казал, че отношенията ни с Българската федерация, освен добри, са ни и нужни“, каза Видерер.

От 4 до 7 юли на Южния плаж във Варна се проведе Европейско първенство за юноши и девойки до 16 години. От 11 до 14 юли са Европейските квалификации за мъже и жени.

В квалификационния турнир за Европейското първенство през 2025 г. при жените спорят 12 отбора. 10 са участниците при мъжете.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любомир Ганев: Нямам думи, това е огромен успех на българския волейбол
Любомир Ганев: Нямам думи, това е огромен успех на българския волейбол
Срещу тълпите туристи: Венеция вероятно ще вдигне входната такса от 2025 г.
Срещу тълпите туристи: Венеция вероятно ще вдигне входната такса от 2025 г.