НОВИНИ

Шестима български тенисисти се класираха за втория кръг на сингъл и втория кръг на двойки на турнира "Еди Хер"

Надпреварата за юноши и девойки до 18 г. е от категория J300 на ITF. 

шест българчета класираха втория кръг сингъл втория кръг двойки тенис турнира еди хер
Снимка: БФ Тенис
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Тенис
09:51, 29.11.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Йоана Константинова се класира за втория кръг на сингъл при девойките на турнира на клей "Еди Хер" в Бредънтън, Флорида (САЩ) - едно от най-силните и престижни състезания по тенис за възрастовите групи от 12 до 18 г. Надпреварата за юноши и девойки до 18 г. е от категория J300 на ITF.

Константинова направи обрат и се наложи с 1:6, 7:5, 6:4 над Виктория Луиза Барос от Бразилия. Така нашето момиче се присъедини във втория кръг на сингъл към Росица Денчева, Елизара Янева и Ива Иванова при девойките и Илиян Радулов и Иван Иванов при юношите.

Във втория кръг Йоана ще играе срещу втората поставена Ива Йович от САЩ, поставената под №8 Ива Иванова ще се изправи срещу Акаша Урхобо от САЩ, №11 в схемата Елизара Янева ще срещне Анастасия Фирман от Украйна, а 12-ата в схемата Росица Денчева ще премери сили с Хания Аман Минхас от Пакистан.

При юношите поставеният под №2 Илиян Радулов, който вчера надигра в два сета Бенджамин Спаркс от САЩ, във втория кръг ще срещне австралиеца Хю Уинтър, докато Иван Иванов ще играе срещу №9 в схемата Ласе Поертнер от Германия.

В турнира на двойки българите също стартираха успешно, като европейските шампионки на двойки за девойки до 16 г. и поставени под №3 в схемата Росица Денчева и Елизара Янева победиха Теа Фродин и Тейлър Гьотц от САЩ с 6:1, 6:3

Вторите поставени Ива Иванова и Алиса Октябрева от Русия елиминираха Виктория Барос от Бразилия и Елиджа Инисан от Франция с 6:4, 7:6(4).

Йоана Константинова и Теодора Костович от Сърбия, поставени под №5 в схемата, се наложиха над Ариана Аназагасти-Пурсу от САЩ и Лаура Брункел от Дания с 6:3, 7:5.

При юношите водачите в схемата Илиян Радулов и Родриго Пачеко Мендес победиха Мигел Тобон от Колумбия и Максимо Зейтун от Аржентина със 7:6(2), 6:4.

Иван Иванов и Якопо Васами от Италия се справиха с Танафат Боосаравонгсе от Тайланд и Бернардо Меса от Испания с 6:2, 6:3, а Александър Василев и Хенри Бернет от Швейцария отстъпиха драматично на американците Ноа Джонстън и Бенджамин Уилверт с 6:1, 4:6, 8-10.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Освободиха жената с български произход, пленена от Хамас
Освободиха жената с български произход, пленена от Хамас
Николай Савов е новият директор на Столичното предприятие за третиране на отпадъци
Николай Савов е новият директор на Столичното предприятие за третиране на отпадъци