НОВИНИ

Шофьорът от катастрофата в Батановци е карал с превишена скорост и без колан

Александър Марков
от Александър Марков
12:12, 29.01.2023 (обновена)
Чете се за: 03:10 мин.
У нас
Слушай новината

22-годишен младеж загина при тежка катастрофа в Батановци. Според очевидци той е бил без колан, а колата му е отрязала дърво на две и е ударила други три автомобила.

22-годишният шофьор с мощен автомобил навлиза в Батановци с висока скорост. Движи се около 90 метра по пътния банкет. Удря се внезапно в бетонна ограда на входа на града.

"Минава през дървото. Връхлита върху тези автомобили. Къса елкабела на енергото и се приземява по-надолу", каза Борислав Иванов.

"Чухме към 18.30 ч. страшен звук. И впоследствие излизаме и виждаме, че колата - тая е по таван и другите две са на сол. Дървото - счупено...", разказа Искра Милчева.

22-годишен загина при тежка катастрофа край Батановци

От силата на удара именно първият от трите паркирали автомобила се преобръща по таван. По цялото платно и тротоара има разпилени части на разстояние петдесет метра.

Капакът на автомобила, предизвикал инцидента, е прелетял през две къщи и се е спрял върху дърво.

Шофьорът е бил без колан. Загива на място. Бил е сам в автомобила.

"Поредният случай на млад водач, който е решил, че има рестарт, бутон рестарт, който може да натисне, ако сгреши. За съжаление, случаят е завършил с гейм оувър за него", заяви Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Като по чудо автомобилът не влиза в къщата на семейство Йорданови. Именно ударът в бетонната ограда предотвратява това. Катастрофата става точно в часа, в който е имало деца навън.

"Скоростта трябва да се ограничи по някакъв начин в този прав участък. Маркировки, знаци, изкуствени неравности да се поставят. Кметът е запознат, така че трябва да се вземат мерки. По тази улица отгоре тече вода, става аквапланинг тук, когато е студено времето, и пак е предпоставка за произшествие", коментира Борислав Иванов.

"Тук летят. Камиони, мотори, деца минават тук, нашите ходят на училище сутрин, хора минават, това е абсурдно тук", каза Искра Милчева.

Само на петдесетина метра след мястото на катастрофата има знак за ограничение на скоростта до 30 км/ч и легнал полицай.

7-годишно дете загина, след като пиян шофьор катастрофира в Старозагорско

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Келиан ван дер Каап поднови тренировки в Левски, Кристиан Димитров започна упражнения с топка
Келиан ван дер Каап поднови тренировки в Левски, Кристиан Димитров започна упражнения с топка
Майката на изчезналия Мартин пред БНТ: Получихме съобщения от неговия номер
Майката на изчезналия Мартин пред БНТ: Получихме съобщения от неговия номер