НОВИНИ

Щангистът Стилян Гроздев беше определен "Спортист №1 за април"

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:47, 01.06.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
щангистът стилян гроздев беше определен спортист април
Слушай новината

Състезателят по вдигане на тежести Стилян Гроздев беше избран от журналистите за "Спортист №1 за месец април", след като триумфира на Европейското първенство в Москва.

По време на шампионата в Москва Гроздев не даде шанс на конкуренцията в категория до 61 килограма, като талантът от Русе постави и два европейски рекорда за младежи.

По този повод, днес Стилян беше удостоен със специален сертификат, връчен му лично от президента на Българска федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид.

В своето изявление пък младият щангист благодари за избора на журналистите и обяви, че следващата цел пред него са Олимпийските игри в Токио.

Новоизбраният президент на федерацията Ариф Маджид пък допълни, че за него приоритет ще бъде да продължи с утвърждаването на млади таланти в националния отбор.

„За нас приоритет ще бъде утвърждаването на младите таланти във федерацията. Хората ми гласуваха доверие и ще направя всичко възможно за да го оправдая. Имаме много силни щангисти, имаме в последните 10 години отличен треньор в лицето на Иван Иванов и съм сигурен, че той ще остане начело на националния отбори и след Олимпиадата".

Самият наставник пък обяви, че двамата ни представители в Токио ще бъдат определени на базата на контролни състезания момента форма. Той допълни и, че до 4 юни трябва да бъдат публикувани и последните ранглисти от Международната федерация, които също ще имат значение при избора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Синдикати питат: Защо униформите на надзирателите поскъпнаха почти двойно
Синдикати питат: Защо униформите на надзирателите поскъпнаха почти двойно
Опашка от камиони на "Дунав мост" при Русе заради наводнена шахта
Опашка от камиони на "Дунав мост" при Русе заради наводнена шахта