НОВИНИ

Ще успее ли седмият опит? В деня на изборите бъдете с БНТ във всички горещи точки

Цанка Николова
от Цанка Николова
07:01, 27.10.2024
5492
Чете се за: 04:22 мин.
Политика
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
Слушай новината

В изборния ден, за да бъдете информирани, отново заложете на БНТ! Политическите журналисти, репортерите и кореспондентите ни ще бъдат на горещите точки в страната през целия ден и в изборната нощ.

В новинарските емисии ще споделяме важното, а първите резултати и реакциите на кандидатите и политическите лидери може да гледате в предаванията на БНТ от сутринта до късно вечерта. Отново първо при нас ви очакват коментарите на най-компетентните анализатори.

И на тези избори специален софтуер, създаден за БНТ, обработва и представя социологическите данни, за да достигнат бързо и точно до вас - нашите зрители.

Още от първите часове на изборния ден Мая Костадинова и Георги Любенов ще търсят отговора на най-важния въпрос - ще бъде ли успешен седмият опит?

"Един отговор, който зависи от избирателната активност и от съдържанието на този вот и най-вече от резултата, който той ще генерира. Опитът да отговорим на този въпрос започва рано - сутрешният телевизионен маратон на БНТ е с начален час 6.55 - от всички точки, с всички репортери. Традицията повелява, а доверието на телевизията задължава да ви представим изборния ден от - до", каза Георги Любенов, водещ на "Избори 2024: Денят започва".

В 15.20 ч. Поли Златарева и Симеон Иванов ви очакват с вдъхновяващи истории и теми за размисъл.

"Ще ви разкажем истории за трудните избори на българите, които са се превърнали в златен пример. Ще чуете разказ за вярата и надеждата във време на важни решения, ще говорим за разломите в обществото и за апатията ни. С нас ще бъдат актьор, историк, психолог, дипломат, олимпийска звезда и, разбира се, очаквайте първи данни от социолозите", заяви Поли Златарева, водеща на "Избори 2024: Големият избор".

Интересни разговори, поглед към филма "Гунди", който обедини цяла България и гледната точка на младите ви очакват в 17.00 часа в ефира на БНТ с Добрина Чешмеджиева. И понеже винаги търсим нещо различно - в изборната нощ сме подготвили още едно предизвикателство - специален дигитален формат за всички, които са гласували или пък не са гласували, но се интересуват от резултатите на изборите.

"Нашите зрители и нашите последователи могат да ни гледат и онлайн изцяло от 7.45 до 22.00 часа, където ще има интересни коментари на резултатите от изборите. Събрали сме млади, активни хора, любимци на нашите зрители от предаването "Последният печели", от "История.БГ" и с всички тези хора ще коментираме какво се случва, накъде отиваме и харесва ли ни тази посока", каза Добрина Чешмеджиева, водеща на "Избори 2024: Твоят глас".

По традиция кулминацията е в 18:55 ч. с Бойко Василев и Аделина Радева, когато ще научим първите прогнозни резултати и паралелното преброяване на най-авторитетните социологически агенции.

"В изборната нощ предлагаме две неща - сигурност и изненада. Сигурност, защото нашите зрители знаят какво точно да очакват от нас - най-точните прогнози, най-дълбоките коментари, най-прецизните анализи, но едновременно с това, както всяка изборна нощ ние намираме и с какво да ги изненадаме - в подхода, в реакциите, във всичко", коментира Бойко Василев, водещ на "Избори 2024: Резултатът".

Всичко важно в хода на изборния ден ви очаква в ефира на БНТ, онлайн на bntnews.bg и в социалните ни мрежи!

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква ни слънчев изборен ден
Очаква ни слънчев изборен ден
България гласува: Избираме 51-вия парламент
България гласува: Избираме 51-вия парламент