НОВИНИ

Швеция не срещна трудности срещу Португалия и се класира на четвъртфинал

звездите футболния тим сащ поражение швеция
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:57, 17.07.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Швеция победи Португалия с 5:0 в последния двубоя от груповата фаза на Европейското първенство по футбол за жени в Англия.

Филипа Ангелдал изпъкна с две попадения за скандинавките, Карол Коща си отбеляза автогол, Косоваре Аслани се разписа от дузпа, а Стина Блакстениус оформи крайния резултат.

Възпитаничките на Петер Герхардсон откриха резултата в 21-вата минута. Филипа Ангелдал откри резултата след удар от вътрешността на наказателното поле. Тя удвои головата си сметка в двубоя в последната минута от редовното време на първото полувреме, след като стреля от движение с десния си крак.

В 7-ата минута от добавеното време Карол Коща изпрати топката в собствената си врата в опит да изчисти центриране от корнер.

След паузата Косоваре Аслани направи резултата 4:0 след точно изпълнение на дузпа в долния десен ъгъл на противниковата врата.

Победата за футболистките в жълто можеше да бъде и още по-убедителна, но два гола на Стина Блакстениус бяха отменени заради засада. Тя все пак успя да се разпише в първата минута от продължението за крайното 5:0.

Швеция се класира за 1/4-финалите за 11 пореден път от 11 участия. Само Италия и Норвегия имат повече участия на еврофинали.

В другия двубой от групата Нидерландия победи Швейцария с 4:1.

Швеция заема лидерската позиция в група С с актив от 7 точки, колкото има и втория Нидерландия. Трети е Швейцария с 1 точка, колкото има и Португалия.

В сряда, четвъртък, петък и събота са 1/4-финалите, като и четирите ще бъдат в ефира на БНТ 3. Швеция ще се изправи срещу втория от група Д.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Яспер Филипсен триумфира в етап №15 от Тур дьо Франс
Яспер Филипсен триумфира в етап №15 от Тур дьо Франс
Какви са наказанията за рецидивистите на пътя в Европа?
Какви са наказанията за рецидивистите на пътя в Европа?