НОВИНИ

Силата на доброто: Художник стана доброволец в Ковид отделение

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
12:43, 24.12.2020
Чете се за: 02:17 мин.
Още
Слушай новината

Да помагаш без да парадираш. Да си на първа линия месеци наред. Художникът Драган Милев - Дари стана доброволец в Ковид отделението на "Пирогов". Не спира да дарява и кръвна плазма, казва, че ще продължи да помага, докато може.

Историята му като "спасител" започва още на 15 години, когато изважда от бурното море арфистката Цецилия Кесякова. Пианото, подарено от дъщеря й, години по-късно напомня за благодарността. Сега Дари се включи като доброволец в Ковид зоната на "Пирогов", вече преминал през болестта.

"Всички тия приказки на невярващи и прочее, наистина не пожелавам на никого да мине през реанимацията, за да се увери, обаче нещата са много тежки", споделя Драган Милев - Дари.

Два пъти дарява кръвна плазма и казва, че ще продължи, докато може. Иска да помогне на най-засегнатите.

"Ти действително виждаш най-тежката част, защото за съжаление хората идват в последния момент", казва художникът.

12 часа е на крак при едно дежурство. Впечатлен е от всеотдайността на всички, които работят в тежката зона.

"В Ковид зоната много здрава дисциплина има за това, как си облечен и последователността, особено на събличането. Да не пипаш повече, отколкото трябва и където не трябва".

Откакто е в Ковид отделението, не рисува. За началото на пандемията напомня шахът, който прави от стари кубчета - с образите от "овнешка битка" - единствената, загубена от Чингиз хан срещу Волжка България. Замисля и нов шах, но след рестарта. А дотогава ще помага.

"Самата работа не ми е трудна като работа. Трудно е да виждаш болката, хората как са на прага на силите си. Не мисля, че трябва да се героизира това, което правя. Мисля, че това си е нещо от живота. Част от живота".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА намери заместник на Али Соу
ЦСКА намери заместник на Али Соу
Здравко Здравков се завърна в Лудогорец
Здравко Здравков се завърна в Лудогорец