НОВИНИ

Силен вятър, дъжд и сняг в петък и събота

Коледа ще посрещнем със слънце и високи за сезона температури

bnt avatar logo
от БНТ
12:17, 21.12.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Времето
Слушай новината

За поредна сутрин в София беше минус 4°, но умерен и силен северозападен вятър вече разруши инверсията и в планините отново е по-студено, на Мусала минус 9°. Традиционно най-високи са минималните температури на морския бряг - Варна 6°, нос Калиакра 8°.

ПЕТЪК

През петъчния ден облачността в цялата страна ще се увеличи и още преди обяд в Западна България, а до края на деня и в източните райони, ще има валежи от дъжд. С умерен, в областите с код жълто временно силен вятър от запад-северозапад ще нахлува по-студен въздух. Със застудяването в Предбалкана и по високите котловинни полета дъждът ще се примесва със сняг. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 5°.

По Черноморието след обяд ще започнат валежи от дъжд, до вечерта в повечето райони ще спрат. Ще духа временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат около 8 - 10°, а вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Много ветровито ще бъде времето и в планините - Ще духа силен, по високите и открити части и бурен вятър от запад-северозапад.

Ще има и валежи от сняг, а температурите чувствително ще се понижат и максималните в курортите ще са около и малко под нулата.

СЪБОТА

В повечето райони през нощта срещу събота валежите временно ще спрат, но в събота отново ще има превалявания, в Северна България от дъжд, в Североизточна България и Предбалкана - от дъжд и сняг.

НЕДЕЛЯ

В неделя ще остане ветровито, но облачността ще намалее и Коледа ще посрещнем със слънце и високи за сезона температури.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наказание за директора и учителите на училището в с. Крушовица заради малтретираното дете
Наказание за директора и учителите на училището в с. Крушовица заради малтретираното дете
2,3 млрд. лв. за териториалните планове на Стара Загора, Кюстендил и Перник одобри ЕК
2,3 млрд. лв. за териториалните планове на Стара Загора, Кюстендил и Перник одобри ЕК