НОВИНИ

Силен южен вятър и валежи следобед

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
13:15, 11.03.2024
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

И днес минималните температури в цялата страна са положителни – от 1° в Карнобат до 10° в Благоевград, в София – 7°. Вятърът от юг ще продължи да се усилва, първо по високите планински части, където вече надхвърля 100 км/ч.

В следобедните и вечерните часове ще духа умерен, в областите с код жълто, временно силен южен вятър с пориви със скорост до около 90 км/ч. Ще има и повишена концентрация на пустинен прах, която ще остане в границите на допустимите норми, но е възможно в много райони от страната очакваните валежи, които ще започнат в близките часове първо в Западна България, да бъдат оцветени.

Ще бъде по-топло от обичайното за това време от годината с максимални температури в по-голямата част от страната от 15° до 20°, по Черноморието - между 10° и 14°. През нощта в по-голямата част от страната ще има валежи от дъжд, в Рило-Родопската област значителни по количество. Ще духа слаб до умерен вятър, все още от юг-югоизток. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 6°, а максималните ще бъдат по-ниски, в сравнение с днес, в повечето райони между 12° и 17°, в София - около 14°. Вятърът се ориентира от северозапад, ще бъде умерен, но в източните райони и по Черноморието през по-голямата част на деня ще остане все още от югоизток. Утре на много места валежите ще продължат.

Повече по количество ще са в югоизточната половина от страната, а на отделни места в южните райони се очакват и гръмотевици. Валежи ще има и в планините утре, като само по високите върхове ще вали сняг. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад.

И в сряда на много места ще има валежи. Ще бъде ветровито, а понижението на температурите ще продължи. В четвъртък и петък ще вали вече главно в източните и планинските райони, а очакванията за събота са за много слънчеви часове.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министерството на спорта дава 2 000 000 лв. повече за спорта за учащи през 2024 г.
Министерството на спорта дава 2 000 000 лв. повече за спорта за учащи през 2024 г.
Центърът на Минесота Тимбъруулвс Руди Гобер бе глобен със 100 000 долара
Центърът на Минесота Тимбъруулвс Руди Гобер бе глобен със 100 000 долара