НОВИНИ

Силни пориви на вятъра, най-хладно е било в столицата

bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 01.09.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Силни пориви на вятъра днес. В Оряхово бяха отчетени 86 км/ч, в Русе - 72 км/ч. Със северозападния вятър нахлу по-хладен въздух, който понижи температурите на много места в страна, като най-хладно беше в София - 22 градуса, а най-топло - в Бургас - 31 градуса.

Жълт код за силен вятър е обявен и за утрешния ден в 18 области от Северна и централната част на Южна България. Очакват се пориви до около 70 - 72 км/ч.

И утре ще се задържи по-хладно от обичайното за периода, с преобладаващи максимални температури между 21 и 26 градуса. Облачността ще е променлива, след обяд над източните и планинските райони по-често значителна, но ще е без съществени валежи.

Променлива ще е облачността и по Черноморието, след обяд по-често значителна, но и там ще е без съществени валежи. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад, който до вечерта ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 24 и 26 градуса. Температурата на морската вода е 25 - 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

И в планините облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна, но без съществени валежи. Ще духа силен северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 9 градуса на Алеко, около 14 - 15 в Боровец и Пампорово и до 20 градуса в Банско.

Предимно слънчево, но сравнително хладно и ветровито ще бъде времето и в по-голямата част от Балканите. По-значителни увеличения на облачността ще има в източната половина от полуострова.

Облачно, с валежи от дъжд, ще бъде в повечето страни от Източна Европа. Предимно слънчево ще бъде на Британските острови, в Централна Европа, Франция, както и в по-голямата част от Апенинския полуостров.

У нас сравнително хладно за началото на септември ще бъде и в петък, с максимални температури между 22 и 27 градуса. В събота за кратко ще се затопли, но в неделя ще започне ново захлаждане - в западната половина от страната температурите ще се понижат с 3 до 5 градуса и максималните ще са около 20°.

В Западна и Южна България ще има валежи, в отделни райони интензивни и придружени от гръмотевични бури. В понеделник и в Източна България ще захладнее и отново ще има валежи - главно в южните райони от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бургас има нов туристически кораб (СНИМКИ)
Бургас има нов туристически кораб (СНИМКИ)
Звездата от "Дързост и красота" Рон Мос в специално интервю за БНТ
Звездата от "Дързост и красота" Рон Мос в специално интервю за БНТ