НОВИНИ

Системата за откриване и неутрализиране на дронове, която ще бъде използвана в Париж 2024, е под очакваните стандарти за сигурност

"Parade" е в състояние да открие само един на всеки трима дрона в гъсто населени градски райони, което повишава риска от терористична атака, съобщава британският вестник "Таймс".

прибалтийските страни настояха отново атлети русия беларус участват олимпийските игри париж 2024
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:58, 07.05.2024
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Френската система за откриване и неутрализиране на дронове "Parade", която ще бъде използвана на Олимпийските игри в Париж 2024, е в състояние да открие само един на всеки трима дрона в гъсто населени градски райони, което повишава риска от терористична атака, съобщава британският вестник "Таймс", позовавайки се на експерти.

Според специалистите, "Parade", която е разработена от концерна "Thales" на цена от 350 милиона евро, далеч не се счита за "превъзходна" система. Един от експертите, запознат с неговите тестове, твърди, че "Parade" често бърка вентилаторите на климатика за дронове и открива дронове само на разстояние до 800 метра.

В същото време се отбелязва, че това е само една от системите, които ще бъдат използвани за осигуряване на безопасността по време на Олимпийските игри. Ще бъдат използвани и британски системи за електронно заглушаване.

Вестникът припомня, че "Parade" вече е била използвана по време на Световното първенство по ръгби, което се проведе във Франция през есента на 2023 година. Тогава системата засече 55 случая на използване на дронове, чиито оператори не са имали разрешение да ги управляват.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карло Анчелоти: Андрий Лунин ще играе
Карло Анчелоти: Андрий Лунин ще играе
Прокуратурата поиска по 27 години затвор за виновните за инцидента с кабинковия лифт в Анталия
Прокуратурата поиска по 27 години затвор за виновните за инцидента с кабинковия лифт в Анталия