НОВИНИ

Скандал между Пеевски и "Продължаваме Промяната" в парламента

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
10:09, 30.11.2023 (обновена)
Чете се за: 04:22 мин.
У нас
Слушай новината

Размяна на реплики между Делян Пеевски и лидерът на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков прерасна в пререкания от депутатските скамейки в пленарната зала.

Вижте подробности в прякото включване

След вчерашните критики към премиера Николай Денков, тази сутрин от "Продължаваме Промяната" реагираха като определиха критиките на Пеевски като безпочвени, а оценката му за влиянието на ДПС - погрешна:

"Осъждаме остро безпочвените критики на г-н Пеевски към премиера акад. Николай Денков, както и неговата грешна самопреценка за ролята му в държавата. Не агресивният ПР и имитацията на сила, а поемане на отговорност за управлението извади държавата от порочния цикъл от неуспешни избори, даде и ясна програма и посока за работа, обърка и затрудни създаваните с години схеми на зависимости. Продължаваме да изпълняваме нашите цели въпреки всички предизвикателства", посочват от партията.

Днес обаче Делян Пеевски продължи с обвиненията за несправяне с управлението като изтъкна, че според него местните избори са показали, че ДПС е "втора партия в държавата".

"Денков, както виждате, не може сам да се защити - има нужда от батковците. Той си отива след 3 месеца. Казах ви - тази тема е приключена с Денков.

Денков виждаме, че батковците му го пазят. Ами тези батковци от ПП, които са Кирил Петков, Асен Василев - просто достойно нека да заемат премиерското място тогава те. Що са го пратили това момченце да си играе в този кабинет, което е немирно и с играчките не знае какво да прави? Той не знае как да управлява. Оценката я дадоха хората", заяви Пеевски.

В спора между Пеевски и Кирил Петков се включиха и депутати от други политически сили.

Георги Георгиев, депутат от ПГ на "Възраждане":

"Застъпете се тука за господин Петков, в момента му се скараха много сериозно преди малко от ДПС, застъпете се, моля ви се".

Корнелия Нинова, председател на БСП:

"Преди малко се размениха такива думи - добре, че не ги чу българския народ, а само видя картината. И такива взаимни обвинения между Пеевски и Петков, че просто това не може да продължава като управление. Излезте отвън и се разберете като мъже. Не викай на мен, господин Пеевски! Основният виновник да стигнем до тази ситуация в държавата се казва Бойко Борисов. Ама сега седи и ви гледа сеира. Предлагам 15 минути почивка, излезте навън и се разберете като мъже - Борисов знае как става - ето, тръгна навън, излизайте и вие, разберете се!".

Тома Биков, ПГ на ГЕРБ-СДС:

"Беше много срамна работа това правителство като се избираше и аз това го осъзнавах тогава. Сега, обаче, тая работа става все по-срамна. Ние сме на път така да катастрофираме заедно, така яростно да надигнем една протестна вълна срещу това управление, че ако вие си давате сметка, а вие не си давате сметка, ще разберете, че ще причиним много тежки щети на българското общество".

След пререканията председателят на парламента Росен Желязков обяви почивка, за успокояване на напрежението.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Състоянието на патриарх Неофит е стабилно
Състоянието на патриарх Неофит е стабилно
Какви опасности крият планините през зимата?
Какви опасности крият планините през зимата?