НОВИНИ

Скандал в русенско училище: Медицинска сестра върна дете без маска

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
20:31, 07.10.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Образование

Скандален случай в Русе. Медицинска сестра върна четвъртокласничка да си вземе маската от вкъщи, защото я забравила. Сестрата вече не работи в училището.

Родители твърдят, че медицинската сестра Елисавета Григорова се държала грубо с детето, казала му да се върне вкъщи и да си донесе забравената маска.

Красимира Иванова, директор на СУ "В. Левски": Веднага извиках лицето да разговаряме за това държание. Предупредих я, че няма право да се отнася така с децата, с родителите.

В крайна сметка детето е получило маска от училището. Кметът е освободил от работа медицинската сестра.

Енчо Енчев - зам.-кмет на Община Русе: Защото на нас ни омръзна постоянно да говорим на всяка една среща за етичния кодекс за работа с деца.

От днес ръководството на училището е разпоредило маски да се поставят на маса пред входа. От просветното министерство коментираха, че всяко училище трябва да има резерв от маски.

Таня Михайлова, зам. -министър на образованието и науката: Давам ви пример, условен пример, който няма нищо общо с COVID - един нормален час, в който влизат 26 ученици, в който трябва да се запише нещо, но един ученик няма химикал. Ние не го гоним от час, а му даваме резервна химикалка.

Броят на заболелите ученици продължава да е малък. Все пак министерството апелира маршрутите на ученици и учители да са "училище, у дома и обратно" като се избягват случайни места.

Вече 1000 ученици учат дистанционно от вкъщи като половината от тях - по желание на родителите. Министерството е готово да открие и Център за дистанционно обучение в София, но засега самите ученици предпочитат своите училища.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
91-а вечер на протест в София
91-а вечер на протест в София
"Пътна карта 2020-2030": Какво военно сътрудничество между София и Вашингтон предвижда?
"Пътна карта 2020-2030": Какво военно сътрудничество между София и Вашингтон предвижда?