НОВИНИ

Скандал в ямболско училище: Учител сложил телефон да снима в мъжката тоалетна?

По случая е назначена проверка

bnt avatar logo
от БНТ
20:50, 15.11.2023
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

Ученици и учители от езиковата гимназия в Ямбол са притеснени сериозно, след като в мъжката тоалетна е открит телефон, който е записвал видео.

Телефонът се оказва собственост на учител по английски. Той вече е уволнен.

Обясненията и оправданията са много, но резултатът е един - травма за децата и проблем за престижа на училището и на професията.

Единадесетокласник открил в понеделник в тоалетната до кошчето за боклук телефона, който бил включен на запис. Момчето изгледало видеото.

В началото на записа се виждал учителят по английски да поставя устройството. В коридора ученикът се сблъскал с преподавателя.

"Буквално го е завлякъл до класната стая, където е изпаднал в афект, крещял е, колежката по литература се е намесила. Момчето е, това пак са разнородни твърдения на ученици, че на момента е изтрит клипът от самия ученик, защото той е казал, че не иска никой да го гледа", заяви Росица Бакалова, PR специалист на Езикова гимназия "Васил Карагьозов" - Ямбол.

Установено е, че телефонът е на учителя по английски. Той обяснил, че му изчезвали вещи и затова оставил пари и телефона в тоалетната като примамка.

Преподавателят не е предал телефона на разследващите с обяснението, че го е унищожил. Днес етичната комисия на езиковата гимназия излезе с решение.

"Становището на етичната комисия е, че всичко, което се е случило в понеделник, е изключително скандално, уронващо престижа на гимназията, силно разклащащо психиката на децата и е недопустимо като проява от страна на човек, който е заявил, че иска да бъде учител".

Учителят е бил назначен в гимназията след конкурс от септември на изпитателен срок. Миналата година е бил викан за заместване.

Той е и бивш възпитаник на училището. До момента не е имало сигнали или оплаквания от него. Ученици и родители са шокирани от случилото се.

"Това е много ужасен случай. Това е голям стрес и за родителите, и за децата. Това е голям стрес за всички", каза още Виктория, родител.

Прокуратурата работи по случая. Резултатите от проверката се очакват до края на седмицата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балкан се класира за следващия етап на Купата на ФИБА Европа с успех над Алба Фехервар
Балкан се класира за следващия етап на Купата на ФИБА Европа с успех над Алба Фехервар
Площадът около "Александър Невски" вече е пешеходен - доволни ли са софиянци от промяната
Площадът около "Александър Невски" вече е пешеходен - доволни ли са софиянци от промяната