НОВИНИ

Слънце на изток, облаци на запад

bnt avatar logo
от БНТ
12:36, 24.11.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в София - около 7°. По-значителна ще се задържи облачността над Западна България, където на места слабо ще превали. Ще духа слаб до умерен източен, по Черноморието - североизточен вятър.

През нощта вятърът временно ще стихне и на места в котловините, низините и около водните басейни ще се образуват мъгли. Минималните температури утре ще са между минус 2° и 3°, а максималните - от 7° до 12°, по-ниски в районите с трайни мъгли. Ще духа слаб южен вятър.

В Централна България ще преобладава слънчево време, в следобедните часове облачността и в западните райони ще намалее, но в крайните източни части от страната, както и по Черноморието, и утре ще остане по-често облачно. Ще духа слаб югоизточен вятър, а вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините повече слънце се очаква в следобедните часове. Вятърът там ще е слаб, по високите и открити части – умерен, от юг-югозапад. Максималните температури в курортите ще са от 2 градуса на Алеко до 7 в Банско, в Боровец и Пампорово – около 4-5.

Под влиянието на обширен антициклон в много райони от Централна и Източна Европа ще бъде слънчево. Дъжд ще продължи да вали в Испания и Италия, като на места ще има съществени количества. Причината – област от ниско атмосферно налягане, която ще засегне и нашата страна.

Утре ще вали главно в западните райони на Балканите. В останалата част от полуострова ще има и слънчеви часове. Ще започне бавно затопляне.

Чувствително затопляне предстои и у нас в петък и през почивните дни, но отново ще има валежи от дъжд, на места значителни. Временно спиране на валежите се очаква в неделя, когато ще бъде много ветровито, особено в източната половина от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екшън в Шуменско: Полицаи "арестуваха" неправоспособен водач през багажника
Екшън в Шуменско: Полицаи "арестуваха" неправоспособен водач през багажника
Имало ли е пиротехника в изпепеления автобус на АМ "Струма"?
Имало ли е пиротехника в изпепеления автобус на АМ "Струма"?