НОВИНИ

Слънце сутрин, бури следобед

bnt avatar logo
от БНТ
20:33, 24.05.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

И близките дни времето ще остане слънчево и по-топло от обичайното за края на май, но ще има и райони със следобедни валежи, на места интензивни и придружени от гръмотевици.

Така беше и днес – безоблачно начало на деня в цялата страна, но в часовете около и след обяд се развиваше мощна купесто-дъждовна облачност и в много райони имаше валежи и гръмотевични бури.

Максималните температури остават в широки граници – от 18 - 19° в Шабла и Бургас до 31° в Кюстендил и Сандански, в София – 27°.

През нощта превалявания, но вече предимно слаби, ще има на отделни места в централните и източните райони от страната. Вятърът ще е слаб до умерен от югоизток.
в Северозападна България - от североизток

Утре ще преобладава слънчево време, с повече облаци в следобедните часове в западната половина от страната, но ще вали главно в планинските райони. Максималните температури ще бъдат между 25° и 31°.

Съществено по-хладно ще се задържи по Черноморието и утре с максимални температури между 18° и 20°. Температурата на морската вода е 15 - 19°. Ще духа умерен югоизточен вятър, а вълнението на морето ще бъде слабо.

И в планините, след слънчевото начало, по-късно през деня ще има валежи и гръмотевици. Вятърът ще умерен, с посока от запад-северозапад.

И към времето в Европа. Значителни валежи от дъжд ще има в Дания, в южната част на Скандинавския полуостров и в страните от Централна Европа. Причината – обширен циклон ,който със своята периферия ще засегне и северната половина от Балканите.

У нас повишена вероятност за по-интензивни валежи и гръмотевични бури има в неделя, когато ще започне и захлаждане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Връчиха наградите "Аскеер" за театрално изкуство
Връчиха наградите "Аскеер" за театрално изкуство
Драгомир Драганов ще ръководи баража за участие в Лигата на конференциите
Драгомир Драганов ще ръководи баража за участие в Лигата на конференциите