НОВИНИ

Слънце в почти цялата страна, в неделя идват облаци и дъжд

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 16.02.2024
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

В по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Над Източна България ще се задължи ветровито, с умерен североизточен вятър, и предимно облачно, а на отделни места ще превали и слаб дъжд. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 7°, в София - около минус 3°, а максималните - между 8° и 14°, в София - около 11°.

По Черноморието ще е предимно облачно, на отделни места със слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 7° и 9°. Температурата на морската вода е 7 - 8°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

В планините в западната половина от страната ще преобладава слънчево време. Над масивите от Източна България облачността ще е значителна, но само на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°, на 2000 метра - около минус 1°.

В събота над западната половина от страната ще бъде слънчево и почти тихо. В източната ще духа слаб до умерен северен вятър, ще преобладава облачно време, почти без валежи.Температурите ще останат без съществена промяна.

В неделя над Западна България облачността ще се увеличи и на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. В Източна България ще се задържи предимно облачно, без валежи, с вятър от север-североизток.

През първите дни от новата седмица ще има значителна облачност. В понеделник на места ще има и слаби превалявания от дъжд, в планините над около 1800 метра - от сняг, във вторник вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб. Минималните температури ще са по-високи, а дневните ще се понижат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слабо земетресение е усетено тази нощ в района на Пловдив
Слабо земетресение е усетено тази нощ в района на Пловдив
Гърция узакони еднополовите бракове
Гърция узакони еднополовите бракове