НОВИНИ

Петър Касабов пред БНТ: Доволен съм от днешния ден, но за мен по-важното състезание е олимпийската квалификация

петър касабов бнт доволен съм днешния ден мен важното състезание олимпийската квалифиакция
bnt avatar logo
от БНТ
20:07, 15.02.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на българския национален отбор по борба за жени Петър Касабов даде интервю за БНТ, в което анализира представянето на неговите момичета дотук на европейското първенство в Румъния.

Първата финална сесия при дамите приключи за нас с бронзови медали на сметката на Мими Христова и Миглена Селишка, от които наставникът сподели, че е останал доволен.

"Доволен съм от случилото се днес. Както казах и преди първенството, ние не влизаме във върхова форма, тъй като се готвим за олимпийската квалификация през април в Баку. За мен това ще бъде по-важното състезание", започна Касабов, който анализира в детайли и представянето на двете ни медалистки

"Доволен съм от представянето на Мими. Бях се притеснил, защото срещата се забави заради предишните схватки, но важното е, че тя изпълни поставените задача и беше перфектна. Миглена има още какво да покаже. Тя беше вчера много близо до класиране за финала, но нашите общи мечти с нея са за участие на финал на световно първенство и олимпийски игри. Хубавото е, че възстановяването ѝ върви по план след операцията миналия август. Преди това първенство тя участва само на едно републиканско първенство и на един рейтингов турнир, където не бяхме доволни, но тя вече започна да се доближава до своите възможности", продължи специалистът.

Петър Касабов обърна специално внимание и на Тайбе Юсеин, която в утрешния ден ще се бори в репешажите при 65-килограмовите, а след няколко седмици ѝ предстои директен сблъсък с Биляна Дудова за титулярното място в олимпийската категория до 62 кг.

"Тайбе е в никаква форма. Тя дори не трябваше да участва на това първенство. Помоли да се включи тук и в крайна сметка решихме, че това е добра идея, защото просто няма друг турнир преди "Дан Колов". Там ще бъде преборването с Биляна за мястото в олимпийската категория, така че ще бъде важно за нея да бъде в добро състояние. Надявам се утре да се събере за репешажите, защото днес изобщо не съм доволен от видяното", коментира българският треньор.

Накрая той отговори и на въпроса дали Евелина Николова може да стигне до златото при 57-килограмовите утре вечер: "Шанс няма единствено този, който не е в големия финал. След като сме достигнали до там, възможност винаги има", категоричен е Петър Касабов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гръцките фермери ще влязат с трактори в Атина следващата седмица
Гръцките фермери ще влязат с трактори в Атина следващата седмица
Мими Христова донесе пети медал за България от европейското първенство по борба
Мими Христова донесе пети медал за България от европейското първенство по борба