НОВИНИ

Адвокатът на Нотариуса Велимир Атанасов: Никога не съм имал среща с гръцките бизнесмени извън съдебната зала

Вижте цялото интервю на съдружника пред БНТ

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
18:53, 15.02.2024 (обновена)
Чете се за: 04:47 мин.
У нас
Слушай новината

"Никога не е имало лична среща между мен и гръцките бизнесмени, никога", заяви пред БНТ адвокатът и съдружник на Нотариуса.

"Явно са решили да се възползват от ситуацията - от това, че името ми излезе по случая с делото "Луковит" и Мартин Божанов. Защо ме наричат така? Aз как да коментирам?", попита Велимир Атанасов.

Всъщност познавате ли ги?

"Познавам ги, защото водим четири граждански дела и отделно още наказателни дела, така че ги познавам по взаимно дет се казва."

Как са протичали контактите Ви?

"Никога не е имало лична среща между нас, никога. И това ми е много интересно и държа въпросните господа като правят квалификации, отправят всякакви твърдения, да кажат ясно и категорично къде точно аз съм се хвалил с някакви контакти от всякакъв вид, с който и да било", попита Велимир Атанасов.

Къде се е провела тази среща, при какви обстоятелства и кога? Защото такава среща не е имало. Така, че ми е много интересно какво ще кажат!", акцентира адвокатът на Нотариуса.

Всъщност Вашето име е споменавано в контекста на една схема за изнудване, рекет. Това как ще го коментирате?

"Бях адвокат по въпросното дело. Нещата, които са се случили в залата са протоколирани, има протоколи. Водени и подписвани лично от председателя на състава за това, което е ставало в залата. Тъй като аз слушах много подобни твърдения, в които доколкото съм чул г-жа Цариградска не е отправяла някакви твърдения за мен. Не мога да говоря за това, което се е случвало извън залата. Нито като потвърждение, нито като отрицание дали се е случвало. Това вече има и следствени органи и делото върви. Те вече ще се произнесат".

Какво Ви свързва с Мартин Божанов?

"Бях му адвокат. Бях му адвокат".

А съдружник?

"Отделно от това съдружник съм бил в един определен период, когато обслужвах една банка. Дружествата бях създадени с тази цел, изцяло за представителство по дела, по които аз съм осъществявал представителство. След като приключихме с няколкото дела, които бяха възложени повече няма сътрудничество. Всъщност аз пиша 2018, но по-скоро периодът е 2017-2018. След това почти нямаме контакт с него. А, довършвах делата, които бяхме започнали, но вече като негов личен адвокат, тъй като в този период 2017 някъде, ако не бъркам, някъде там той започна развода си със своята бивша съпруга Адриана. Беше тежък развод с множество спорове. И във връзка с това имаше поне три дела, за които се сещам. Те продължиха през времето, но те бяха по-скоро остатък от този период от 2018-та. Не сме имали някаква съвместна дейност".

Имахте ли съмнения или информация, че той е възможно да се е занимавал с някакъв тип незаконна дейност?

"Вижте аз пак Ви казвам - аз бях негов адвокат, така че на този въпрос няма как да Ви отговоря", каза Велимир Атанасов.

А какви са взаимоотношенията Ви с г-жа Невена Зартова?

"Приятелски, така както съм ги посочил. Изцяло приятелски и много дълги. И много добри", каза на финала на интервюто адвокатът и съдружникът на Мартин Божанов.

Вижте цялото интервю във видеото.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любомир Епитропов остана извън финала на 200 метра бруст на световното първенство по Доха
Любомир Епитропов остана извън финала на 200 метра бруст на световното първенство по Доха
Почина бившият световен рекордьор в четири лекоатлетически дисциплини Хенри Роно
Почина бившият световен рекордьор в четири лекоатлетически дисциплини Хенри Роно